@NikosDendias: Είναι κατ’ ελάχιστον αντιφατικό να ψηφίζουμε κείμενα όπως η στρατηγική πυξίδα με θριαμβευτικούς τόνους & να μην μπορούμε σε επίπεδο ΕΕ, παρά τις προσπάθειες του Ύπατου Εκπροσώπου, να οργανώνουμε μία πανευρωπαϊκή επιχείρηση εκκένωσης (δήλωση κατά την προσέλευση στο ΣΕΥ)

Αθήνα, 24 Απριλίου 2023

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Λουξεμβούργο, 24.04.2023)

«Στο Συμβούλιο Υπουργών σήμερα θα ζητήσω αναλυτική συζήτηση για τα θέματα εκκενώσεως των Ευρωπαίων υπηκόων από το Χαρτούμ, από το Σουδάν. Ήδη υπήρξε σχετική μου συζήτηση χθες με τον Josep Borrell  και δέχθηκε το αίτημά μου. Από εκεί και πέρα, θέλω να ευχαριστήσω τον Josep Borrell για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει, όπως να ευχαριστήσω και την Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, την κυρία Colonna, την Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, την κυρία Baerbock, και της Ιταλίας, τον κύριο Antonio Tajani, για τη βοήθεια που έδωσαν για την εκκένωση Ελλήνων υπηκόων από το Χαρτούμ.

Θα ήθελα, όμως, να πω και κάτι άλλο. Είναι κατ’ ελάχιστον αντιφατικό να ψηφίζουμε κείμενα όπως η Στρατηγική Πυξίδα και, μάλιστα, με θριαμβευτικούς τόνους και από  εκεί και πέρα να μην μπορούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρά τις προσπάθειες του Ύπατου Εκπροσώπου, να οργανώσουμε μία πανευρωπαϊκή επιχείρηση εκκένωσης. Η Ευρώπη κρίνεται από τη δυνατότητά της να αντιδράσει στις κρίσεις. Και ως Ευρώπη θέλω να πω ότι στην κρίση στο Σουδάν δεν έχουμε πάρει πολύ καλό βαθμό. 

Σας ευχαριστώ».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ