📌 Το #ΥΠΠΟΑ συμμετέχει στην #έκθεση 🔸“Labyrinth: Knossos, Myth and Reality”🔸 στο Ashmolean Museum of Art and Archaeology του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με το δανεισμό 118 αρχαίων έργων από τις συλλογές: ➡️ του National Archaeological Museum / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ➡️ του Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – Heraklion Archaeological Museum ➡️ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου #MinCultureGr #exhibition #AshmoleanMuseum #Oxford #culture #culturalheritage #Knossos #Κνωσός #Κρήτη #Crete #ArthurEvans #excavation #museum #archaeologicalmuseum #έκθεση #ΥΠΠΟΑ

📌 Το #ΥΠΠΟΑ συμμετέχει στην #έκθεση 🔸“Labyrinth: Knossos, Myth and Reality”🔸 στο Ashmolean Museum of Art and Archaeology του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με το δανεισμό 118 αρχαίων έργων από τις συλλογές:
➡️ του National Archaeological Museum / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
➡️ του Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – Heraklion Archaeological Museum
➡️ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου
🗓️ Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου 2023 και η διοργάνωσή της συμπίπτει χρονικά με την ψηφιοποίηση του αρχείου Sir Arthur Evans από το Ashmolean Museum, το οποίο περιλαμβάνει τα πρωτότυπα ημερολόγια ανασκαφής, αρχιτεκτονικά σχέδια και φωτογραφίες από τις ανασκαφές στην Κνωσό.
🎯 Στόχος της έκθεσης είναι η βαθύτερη ανάγνωση του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού μέσω της παρουσίασης της αρχαιολογικής έρευνας, με αναφορές και στη συμμετοχή της Βρετανικής Σχολής Αθηνών από την πρώτη επίσκεψη του Arthur Evans το 1894 μέχρι και σήμερα, καθώς και της σύνθεσης μιας πληρέστερης εικόνας για τις διαδοχικές ιστορικές φάσεις του τόπου.


Αναλυτικά 🔗
#MinCultureGr #exhibition #AshmoleanMuseum #Oxford #culture #culturalheritage #Knossos #Κνωσός #Κρήτη #Crete #ArthurEvans #excavation #museum #archaeologicalmuseum #έκθεση #ΥΠΠΟΑ

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ