🔷ΤΟ #ΕΚΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ🔷
📍 Από το Πολυκεντρικό #Μουσείο Αιγών
📸 Πήλινο κεφάλι
📆 Χρονολογείται στο 480 π.Χ.
➡️ Την #Περσεφόνη απεικονίζουν, ως φαίνεται, τα περισσότερα πήλινα κεφάλια που χρησιμοποιήθηκαν στην αινιγματική ταφική τελετή της συζύγου του Αλέξανδρου Α΄ (496-455 π.Χ.) η οποία πέθανε τον καιρό των Περσικών πολέμων.
➡️ Έργο ενός ντόπιου τεχνίτη, παρά τις επιδράσεις της ανατολικής Ιωνίας, αυτό το πρόσωπο της Κόρης είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική μορφή των Αιγών, της βασιλικής καθέδρας των Μακεδόνων στα χρόνια που πρωτοεμφανίστηκαν στο προσκήνιο της ιστορίας.
🚶♀️🚶♂️Επισκεφθείτε το νέο μουσείο που μόλις άνοιξε τις πύλες του και στεγάζει θησαυρούς του μακεδονικού #πολιτισμού. Το κεντρικό μουσειακό κτήριο που σχεδιάστηκε για να γίνει η νοηματική πύλη εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και στην ιστορία των Αιγών, στην ιστορία και τον πολιτισμό των Μακεδόνων, αλλά και στην ελληνιστική Οικουμένη, εφόσον εδώ θα φιλοξενηθεί η φυσική έδρα του ψηφιακού μουσείου «Μέγας Αλέξανδρος, από τις Αιγές στην Οικουμένη».
🕣 Ωράριο Λειτουργίας καθημερινά: 09:00 -17:00 , Τρίτη κλειστό
(Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών, Νέο Μουσείο Αιγών, Αρχαίο Θέατρο)
💶 1η Νοεμβρίου – 31η Μαρτίου: γενική είσοδος 8 ευρώ.
💶 1η Απριλίου – 31η Οκτωβρίου: κανονικό εισιτήριο 15 ευρώ, μειωμένο εισιτήριο 8 ευρώ.
☎️ Πληροφορίες: 23310 92580
🔗 https://www.aigai.gr/
#MinCultureGr #culture #culturalheritage #Greece #archaeologicalmuseum #museum #ticket #Βεργίνα #Αιγές #Μέγας_Αλέξανδρος #Μακεδονία #Vergina #Alexander_the_Great #Macedonia #newmuseum #culture #Περσεφόνη #πολιτισμού