Ελλάδα και Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2025

Ένα νέο κεφάλαιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών άνοιξε με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στις Δομές Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου, που ανήκουν στο πανελλαδικό Δίκτυο των 64 Δομών του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) Κύπρου.

Η συμφωνία υπογράφηκε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025 στο Μνημείο των Πηγών Καλλιθέας, σε ένθερμο κλίμα και έντονου συμβολισμού επιβεβαιώνοντας τον διακρατικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας και τη σημασία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σκοπός της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας αποτελεί η δημιουργία γέφυρας αλληλεγγύης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και κοινών δράσεων. Η συνεργασία ξεπερνά τα όρια μιας τυπικής συμφωνίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι κοινωνίες της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώνουν τις δυνάμεις τους στον κοινό αγώνα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ακόμη:

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΥΚΟΙΣΟ, κα. Πατσογιάννη Κατερίνα,

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Κύπρου, κα Τζόζη Χριστοδούλου και

Ο Πρόεδρος Εθνικού Συντονιστικού Φορέα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών Κύπρου, κ. Άριστος Τσιάρτας,

Σε δήλωσή της η κα Κατερίνα Πατσογιάννη, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε ότι στόχος της Γενικής Γραμματείας μέσω του Πρωτοκόλλου είναι η ενίσχυση του Δικτύου προστασίας, η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η αναβάθμιση των Δομών, προκειμένου να ανταποκρίνονται ολοένα και καλύτερα στις ανάγκες των γυναικών που βιώνουν βία ή πολλαπλές διακρίσεις.

Ομιλίες παρατέθηκαν από την Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΒΟ κα Μαρία Χαβιαρά-Κούσιου και τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αλέξανδρο – Βασίλειο Κολιάδη, οι οποίες επισήμαναν ότι η συνεργασία αποτελεί υπόσχεση για αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων με συνέπεια, ευαισθησία και αποφασιστικότητα.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβαν η κα Χριστίνα Καραγιάννη, Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Δήμου Ρόδου και η Δρ. Άντρη Ανδρονίκου, Επιστημονική Διευθύντρια Συνδέσμου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στην οικογένεια της Κύπρου.

Previous article
Next article
The New York Times: Οι ΗΠΑ έχουν μειώσει τη χρηματοδότηση και την παρουσία τους στον ΟΗΕ από την επιστροφή του Προέδρου Τραμπ στον Λευκό Οίκο – Η Γαλλία αναγνώρισε ένα παλαιστινιακό κράτος – Ένας υπερτυφώνας έπληξε τις Φιλιππίνες και κατευθύνεται προς το Χονγκ Κονγκ – Η βραδινή εκπομπή του Τζίμι Κίμελ πρόκειται να επιστρέψει στα ερτζιανά κύματα – Καλλιέργεια φραουλών στην καναδική Αρκτική – Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τον ΟΗΕ. Η Ρωσία, η Κίνα και το Κατάρ καλύπτουν το κενό – Η Γαλλία αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος – Ο υπερτυφώνας Ραγκάσα έφτασε στην ξηρά στις Φιλιππίνες και προκάλεσε κατολισθήσεις. Αναμένεται να φτάσει στο Χονγκ Κονγκ αύριο. Οι μετεωρολόγοι λένε ότι είναι η πιο ισχυρή καταιγίδα στον κόσμο μέχρι στιγμής φέτος – Ποδόσφαιρο: Ο Ουσμάν Ντεμπελέ και η Αϊτάνα Μπονμάτι κέρδισαν τα κορυφαία βραβεία Ballon d’Or
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ