6 Μαΐου, 2026
Συνάντηση με βουλευτές του Νομού Μαγνησίας πραγματοποίησε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αντικείμενο τη δυνατότητα παραχώρησης χώρου στην Παιδόπολη Αγριάς, για την κάλυψη των αναγκών του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων, Φροντιστών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μαγνησίας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αυτισμό, με στόχο την ενίσχυση της φροντίδας, της κοινωνικής ένταξης και της καθημερινής υποστήριξης των ωφελουμένων και των οικογενειών τους.
Η Υπουργός υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στηρίζει πρωτοβουλίες που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και εφόσον πληρούνται οι προβλεπόμενες θεσμικές, τεχνικές και λειτουργικές προϋποθέσεις.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε: «Συζητήσαμε τη δυνατότητα αξιοποίησης χώρου στην Παιδόπολη Αγριάς για τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που θα στηρίζει άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους. Για μια οικογένεια που μεγαλώνει παιδί με αυτισμό, η στήριξη δεν μπορεί να είναι θεωρητική. Χρειάζεται δομές, φροντίδα, ασφάλεια στην καθημερινότητα και προοπτική για το μέλλον. Το αίτημα έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί έρχεται με διακομματική στήριξη από τους βουλευτές της Μαγνησίας και εκφράζει μια πραγματική ανάγκη της τοπικής κοινωνίας. Το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και με σεβασμό στις θεσμικές, τεχνικές και λειτουργικές προϋποθέσεις. Στόχος μας είναι να στηρίζουμε λύσεις που φέρνουν τη φροντίδα πιο κοντά στους ανθρώπους που τη χρειάζονται».
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Μαγνησίας Ζέττα Μακρή, Χρήστος Μπουκώρος και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καθώς και η εκπρόσωπος του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Τριαντόπουλου, Ιωάννα Χουσιάδα. Παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, και η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κατερίνα Πατσογιάννη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με κοινή αναγνώριση της σημασίας του αιτήματος. Οι βουλευτές του Νομού Μαγνησίας και η εκπρόσωπος του κ. Τριαντόπουλου ανέδειξαν τον διακομματικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας και την ανάγκη να εξεταστεί με προσοχή η δυνατότητα αξιοποίησης χώρου στην Παιδόπολη Αγριάς προς όφελος των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους.
