ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 14 Μάιος 2017 16:17

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

 resized Image4

Με αφορμή την ολοκλήρωση της επίσκεψης  στην Κίνα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Συμμετείχα μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Μελά, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ανδρέα Βεντούρη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Ταταρόπουλο, στο  2ο Ελληνοκινεζικό Forum για την Tοπική Aυτοδιοίκηση,  που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο στις 13 Μαΐου.

 resized Image1α

Στο πλαίσιο του Forum παρουσίασα τον Πειραιά ως επενδυτικό τουριστικό και επιχειρηματικό προορισμό,  αναφερόμενος στις δημόσιες επενδύσεις που λαμβάνουν ήδη χώρα,  αλλά και στις ιδιωτικές επενδύσεις που εξελίσσονται στην πόλη.

 

Παράλληλα είχα την ευκαιρία να συναντήσω εκπροσώπους επενδυτικών Oμιλων  και να παρουσιάσω τις επενδυτικές ευκαιρίες όχι μόνο για τα δημοτικά  ακίνητα, όπως ο Πύργος, αλλά και για τα δημοσία ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην πόλη του Πειραιά.

 resized Image5

Επιπρόσθετα,  υπέγραψα προσύμφωνο συνεργασίας με τη Huawei,  με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα των υπηρεσιών για μια έξυπνη πόλη "smart city".

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην ομιλία του στο  Forum των πόλεων,  να αναφέρεται στον ρόλο που καλείται να παίξει ο Δήμος του Πειραιά στην προσπάθεια που καταβάλουν οι δυο χώρες,  προκειμένου να γίνει το λιμάνι του Πειραιά το ισχυρότερο και σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου και βασικός κόμβος  του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού,  αποτελώντας βασικό κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου.  Ίδια δε αναφορά έκανε και ο Κινέζος  πρόεδρος  Σι Τζινπίνγκ και νομίζω όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σημασία και αυτής της δήλωσης.

 resized Image2

Γνωρίζαμε τις προθέσεις της Κίνας για τον Πειραιά και γνωρίζαμε και τις Ελληνικές προθέσεις.

 resized Image6

Χαιρόμαστε για την επαναβεβαίωση των προθέσεων και ως Δημοτική Αρχή,  θα συμβάλουμε και εμείς τα μέγιστα στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων,  προκειμένου να αναπτυχθεί η πόλη του Πειραιά,  με τελικό στόχο μια ομορφότερη  πόλη και τη  βελτίωση της ζωής των Πειραιωτών».

 
Απάντηση της Διοίκησης του Δήμου Σαρωνικού στην ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού, για το ζήτημα των συμβασιούχων. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 14 Μάιος 2017 12:16

Απάντηση της Διοίκησης του Δήμου Σαρωνικού στην ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού, για το ζήτημα των συμβασιούχων.

saronikos dhmarxeio 1

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού και τα όσα αναφέρει σε αυτήν, σε βάρος του Δημάρχου Σαρωνικού Γ. Σωφρόνη, σχετικά με τα όσα λέχθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα των συμβασιούχων και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου , θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

 

1. Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ζήτημα των συμβασιούχων , αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης , οι οποίοι προώθησαν μια νομοθετική ρύθμιση που εξαρχής είχε επισημάνει η Κ.Ε.Δ.Ε. ότι έχει προβλήματα συνταγματικότητας.

 

2. Σε αυτή τη χώρα , ακόμη και σήμερα,  κανένας νόμος και καμία κυβερνητική απόφαση δεν είναι πάνω απο το Σύνταγμα . Η Ελλάδα ακόμη δεν έχει γίνει Βενεζουέλα.

 

3. Θυμίζουμε στα στελέχη της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπερασπίζονται έναν Υπουργό , ο οποίος μέχρι χθες απειλούσε με πειθαρχικές κυρώσεις τους Δημάρχους που δεν θα εφάρμοζαν μια αντισυνταγματική ρύθμιση. Κι εύλογα αναρωτιόμαστε, η υπαράσπιση των κομματικών σκοπιμοτήτων μπορεί να μπαίνει πάνω απο την εφαρμογή του Συνταγματος; Τι είδους Δημοκρατία είναι αυτή;

 

 

4. Στο Δήμο Σαρωνικού απασχολούνται σήμερα 16 συμβασιούχοι εργαζόμενοι. Για τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου , προτεραιότητα αποτελεί να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων αυτών με νόμιμο τρόπο. Κι αυτόν τον τρόπο πρέπει να τον βρει επιτέλους η Κυβέρνηση, χωρίς χρονοτριβή.

 

5. Για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας, κυρίως σε αυτόν της καθαριότητας, θα πρέπει να παραταθούν με νόμιμο τρόπο οι συμβάσεις των εργαζομένων αυτής της κατηγορίας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε  στην αρχή της τουριστικής περιόδου χωρίς εργαζόμενους.

 

6. Είναι επίσης σημαντικό να βρεθεί νόμιμος τρόπος, ώστε τα χρήματα που μέχρι σήμερα έχουν δοθεί στους εργαζόμενους για τη δουλειά που προσέφεραν, να μην χρειαστεί να τα επιστρέψουν. Αλλά και να μην καταλογιστούν τα χρήματα αυτά στους Δημάρχους που τους πλήρωσαν.

 

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, γι αυτό οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προχωρήσουν, με σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας , στην επίλυση του προβλήματος.

 

Σε αυτή τη διαδικασία, ο ρόλος των κομμάτων δεν είναι να αμφισβητούν την εφαρμογή του Συντάγματος, αλλά να αποτελούν θεματοφύλακες της ομαλής λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ας το αντιληφθούν αυτό τα στελέχη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού.

 

Σύντομα θα έχει καθαρογραφεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου .Δεν πρεπει οι Δήμοι να επιβαρυνθούν και με άλλα προβλήματα στην καθημερινή τους λειτουργία. Αρκετά έχουν επιβαρυνθεί όλα αυτά τα χρόνια.

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών να δώσει άμεσα νόμιμες και σύμφωνες με το Σύνταγμα λύσεις.

Αν δεν το κάνει , θα κάνουμε εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο ότι χρειαστεί, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου και της Διοίκησης του. Κανένας δεν πρόκειται να μας εμποδίσει στην προσπάθεια αυτή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β.ΣΩΦΡΟΝΗΣ

 
Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους κρατούμενους που κάνουν απεργία πείνας από το ΔΣ της ΚΕΔΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 17:54

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους κρατούμενους που κάνουν απεργία πείνας από το ΔΣ της ΚΕΔΕ

palaistini 120517

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο»

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά την τελευταία του συνεδρίαση, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Προέδρου της Γ. Πατούλη, σε ομόφωνο ψήφισμα του εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους 1900 Παλαιστινίους κρατούμενους που για 24η μέρα, πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις ισραηλινές φυλακές.

Προηγήθηκε συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με τον Υπεύθυνο Προξενικών Υποθέσεων της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης Muhanad Jarrar.

Ο κ. Jarrar ενημέρωσε τον κ. Πατούλη ότι περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους και 300 παιδιά, είναι κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ, χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς δικαίωμα επικοινωνίας με τις οικογένειές τους.

Παράλληλα σε κάποιες περιπτώσεις, όπως ανέφερε, κρατούνται χωρίς να έχει προηγηθεί απαγγελία κατηγοριών.

Ο υπεύθυνος Προξενικών Υποθέσεων της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης ζήτησε από τον κ. Πατούλη τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης Α΄Βαθμού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε δηλώσεις του τόνισε: «Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο.

Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση μας στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζει τη συμπαράσταση του στους 1.900 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ, που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 17 Απρίλη, διαμαρτυρόμενοι για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους.

Περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους και 300 παιδιά, είναι κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ, χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς δικαίωμα επικοινωνίας με τις οικογένειες τους.

Παράλληλα σε κάποιες περιπτώσεις, κρατούνται χωρίς να έχει προηγηθεί απαγγελία κατηγοριών.

Η ΚΕΔΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους Παλαιστίνιους  κρατούμενους που κάνουν πολυήμερη απεργία πείνας, ζητώντας τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και των διεθνών συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.  

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’Βαθμού συμπαρίσταται σε κάθε λαό που δοκιμάζεται και καταδικάζει κάθε είδους παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

 
Ανεξάρτητα της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δοθούν νόμιμες κι ασφαλείς λύσεις στο θέμα των συμβασιούχων. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 17:26

Ανεξάρτητα της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δοθούν νόμιμες κι ασφαλείς λύσεις στο θέμα των συμβασιούχων.

 KEDE

 

Μας προξενεί καταρχήν κατάπληξη το γεγονός ότι ενώ μέχρι χθες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών απειλούσε τους Δημάρχους που δε θα εφάρμοζαν τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους με κυρώσεις, σήμερα για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετείται η Κυβέρνηση με non paper από το Μέγαρο Μαξίμου κι όχι από το Υπουργείο.

 

Σε κάθε περίπτωση επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προχωρήσουν, με σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας, σε κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου:

 

1. Να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων με νόμιμο τρόπο.

 

2. Να παραταθούν με νόμιμο τρόπο κι ως τη λήξη τους όλες οι συμβάσεις, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι Δήμοι προβλήματα στη λειτουργία τους, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος.

 

3. Να διασφαλιστεί ότι δεν θα καταλογιστούν στους Δημάρχους τα ποσά που έχουν καταβληθεί ως δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

 

Όταν θα καθαρογραφεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα που θα δημιουργήσει. Δεν πρέπει οι Δήμοι να επιβαρυνθούν και με άλλα προβλήματα στην καθημερινή τους λειτουργία. Αρκετά έχουν επιβαρυνθεί όλα αυτά τα χρόνια.

 


Σελίδα 9 από 2660
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση