ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η συμμετοχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο έργο PRODESA του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 12:45

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η συμμετοχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο έργο PRODESA του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020»

3blogo

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η πρόταση χρηματοδότησης του πρότυπου επιδεικτικού έργου με τίτλο «Ανάπτυξη Έργου στην Νότια Αττική - Project Development in South Attica (PRODESA)» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020», Άξονας «Κοινωνικές Προκλήσεις», θεματική ενότητα «Υποστήριξη για την Ανάπτυξη Έργων», στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Συνολικά στο έργο συμμετέχουν 13 εταίροι, μεταξύ των οποίων, εφτά δήμοι της Νοτιοανατολικής Αττικής και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.058.760,00 € με διάρκεια 36 μήνες. Ο προϋπολογισμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι 119.250,00 € και συγχρηματοδοτείται 100% από το πρόγραμμα για την υλοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε 14 Σχολεία και 1 Αθλητικό Κέντρο.

Η έναρξη του έργου προβλέπεται την 1η Μαΐου 2017, μετά δηλαδή από την ολοκλήρωση της υπογραφής του συμβολαίου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην 11η Εμπορική Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 11:42

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην 11η Εμπορική Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

resized n 053

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η Εμπορική Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, την προηγούμενη εβδομάδα, στο Τhe Mall Athens.

Η έκθεση τελεί και υπό την αιγίδα του Δήμο Κηφισιάς. Ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος βρέθηκε στην έκθεση συνοδευόμενος και από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας Βαγγέλη Αυλήτη. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς συνεχάρη θερμά τα παιδιά για τη δουλειά τους, το ΣΕΝ/JA Greece, μίλησε για τα οφέλη της νεανικής επιχειρηματικότητας και τόνισε ότι θα είναι δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες για να τους στηρίξει σε ότι χρειαστούν. «Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα σε αυτά τα παιδιά με κάθε τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμάκος και συμπλήρωσε: «Η δράση των παιδιών αποδεικνύει ότι υπάρχει ελπίδα και αισιοδοξία. Αυτή είναι η ανάπτυξη και η πρωτογενής παραγωγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας».

resized n 001

Ο κ. Θωμάκος στην συνέχεια επισκέφθηκε τα περίπτερα όπου τα παιδιά παρουσιάζουν τα προϊόντα τους. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς στάθηκε ιδιαίτερα στα περίπτερα των σχολείων του Δήμου μας και συνομίλησε με τους μαθητές και τους καθηγητές τους.

resized n 046

Να σημειώσουμε πως τα παιδιά θα καταθέσουν στο ΣΕΝ/JA Greece τα επιχειρηματικά τους σχέδια, θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και οι 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις, θα διαγωνιστούν για να αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016-2017».

resized n 035

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe.

resized THE MALL ENAΡΞΗ

 

 
Κώστας Μπακογιάννης(Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας):Με τη συμμετοχή των κατοίκων η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Ορχομενό. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 20:05

Κώστας Μπακογιάννης(Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας):Με τη συμμετοχή των κατοίκων η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Ορχομενό.

image001 1 

Παρουσία κατοίκων και φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο στον Ορχομενό. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν στα έργα οδοποιίας και άρδευσης στην Κωπαΐδα από την Περιφέρεια για τη διευκόλυνση της αγροτικής δραστηριότητας, αλλά και γενικά της αντιμετώπισης των προβλημάτων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια μετά το κλείσιμο του αρμόδιου οργανισμού.

 

Επίσης, οι κάτοικοι του Ορχομενού ενημερώθηκαν για το έργο αναβάθμισης του Αρχαιολογικού χώρου της περιοχής. Έργο που εντάχθηκε ήδη στο ΕΣΠΑ.

 

Στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα της κατάρτισης των δασικών χαρτών και τα προβλήματα που ανακύπτουν. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά τονίζοντας ότι η διαδικασία κατάρτισης είναι προβληματική και θα πρέπει να διορθωθεί. Από το Συμβούλιο αποφασίστηκε η σύνταξη κειμένου-ψηφίσματος που θα εκφράζει τις ενστάσεις των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας για την συγκεκριμένη διαδικασία.

 

Στη δήλωσή του, ο κ. Μπακογιάννης, εκτός από το θέμα των δασικών χαρτών, αναφέρθηκε και στα έργα που γίνονται στην περιοχή.

 

«Η συνεδριάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων στους τόπους των προβλημάτων, μας έχουν δώσει την ευκαιρία να βγαίνουμε από τα γραφεία και να ακούμε, να συναποφασίζουμε με τους πολίτες, αλλά και να τους ενημερώνουμε. Σήμερα, μας δόθηκε η ευκαιρία να τους δώσουμε πλήρη εικόνα για τα έργα που κάνουμε στην Κωπαΐδα. Μία τεράστια ευθύνη που κληθήκαμε να αναλάβουμε και να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της αγροτικής ζωής και καλλιέργειας. Δώσαμε και το ολοκληρωμένο σχέδιό μας για τα έργο της αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου που όταν ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει πόλο έλξης τουρισμού αλλά και υπόδειγμα πολιτιστικού αξιοθέατου» επισήμανε.   

 
Συνάντηση στη Περιφέρεια Κρήτης από τα Προεδρεία των ορεινών και δρομικών αγώνων Κρήτης με στόχο την ανάδειξη του νησιού μας ως ένα αθλητικό, τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 19:37

Συνάντηση στη Περιφέρεια Κρήτης από τα Προεδρεία των ορεινών και δρομικών αγώνων Κρήτης με στόχο την ανάδειξη του νησιού μας ως ένα αθλητικό, τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό.

resized 2

Με κεντρικό μήνυμα «η Κρήτη είναι όλη ένα και όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα για την ανάδειξη του νησιού μας αλλά και της Ελλάδας ως ένα αθλητικό, τουριστικό, πολιτιστικό προορισμό» συναντήθηκαν στην Περιφέρεια-αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου εκπρόσωποι αθλητικών-φυσιολατρικών, πολιτιστικών συλλόγων με διοργανωτές τα Προεδρεία των ορεινών και δρομικών αγώνων Κρήτης. Η συνάντηση αυτή, όπως είπε ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Ανδρέας Ανδρουλιδάκης είχε στόχο την ανάδειξη της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας ως ένας αθλητικός τουριστικός προορισμός. Οι αθλητικές διοργανώσεις, πρόσθεσε, «έχουν τουριστικές κοινωνικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις καθώς και να στηρίξει το σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για την τουριστική ανάπτυξη της. Έδειξε επίσης ότι η Κρήτη είναι όλη ένα και όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα ανεβάζοντας πιο ψηλά τον πήχη της επιτυχίας». Στη συνάντηση που συμμετείχε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης ήταν παρόντες και συζήτησαν τις δράσεις και τους στόχους οι Πρόεδροι των συλλόγων δρομέων Κρήτης και οι διοργανωτές αγώνων οι οποίοι και τόνισαν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τον μαζικό αθλητισμό και την προβολή του τόπου τους. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων που ανήκουν στην Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και του δικτύου Μεσσαράς οι οποίοι και αναφέρθηκαν στην ανάγκη συνεργασιών για την προστασία, ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού-πολιτισμικού αποθέματος του νησιού.

resized 3

«Μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2016 και συνεχίζεται και φέτος με τ' αποτελέσματα να είναι εμφανή τόσο στον Προγραμματισμό των αγώνων ,όσο και στο επίπεδο τους. Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία που η Περιφέρεια Κρήτης συμπαραστέκεται και επικροτεί. Μία προσπάθεια που επιβεβαιώνει ότι η Κρήτη είναι ΜΑΖΙ και ότι ο Αθλητισμός Ενώνει» δήλωσε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης.

Στην συνάντηση σύμφωνα με τους διοργανωτές ορεινών και δρομικών αγώνων στη Κρήτη συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1) Συνεργασία συμμετεχόντων

2) Ημερολόγιο αγώνων 2017

3) Κατάλογος δρομέων Κρήτης

4)Κατάλογος Εθελοντών Κρήτης

5)Κοινή διοργάνωση αγώνα διάσχισης Κρήτης

6)Σύσταση φορέα

7)Προγραμματισμός ημερίδων α)Ασφάλεια αγώνων β) Εκπαίδευση διοργανωτών γ) Χορηγίες- Προβολή

8)Προγραμματισμός σύσκεψης με Περιφερειάρχη τον υπεύθυνο τομέα αθλητισμού κ. Συριγωνάκη τουρισμού κ. Βαμιεδάκη και πρωτογενή τομέα κα. Βρέντζου για χρηματοδότηση και συνεργασία προβολής από Περιφέρεια Κρήτης με στόχο τον αθλητικό τουρισμό

9)Προτάσεις κατανομής για χρηματοδότηση και συνεργασία προβολής από Περιφέρεια Κρήτης

Θέματα που ολοκληρώθηκαν από προηγούμενες συναντήσεις

1) Συνεργασία συμμετεχόντων

2) Ολοκλήρωση ημερολόγιου αγώνων 2016 (53 αγώνες καλύπτουν 356 χλμ βουνό 688 χλμ δρόμος σύνολο 1044 Ηράκλειο 25 αγώνες (48,08%) Χανιά 13 αγώνες (25%) Ρέθυμνο 10 αγώνες (19,22%) Λασίθι 4 αγώνες (7,7%) υπολογίζονται περί τους 25.000 δρομείς)

3) Ολοκλήρωση πρωταθλήματος αγώνων Κρήτης πιλοτική εφαρμογή στους ορεινούς αγώνες

4) Ολοκλήρωση σχεδιασμού εντύπου Flyer

5) Ολοκλήρωση σελίδας Facebook με την επωνυμία Αγώνες Κρήτης Crete Races (στόχος η αλληλοϋποστήριξη των εκδηλώσεων καθώς και ο ημερολογιακός προγραμματισμός)

6) Συνεργασία με Παγκρητια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων

7) Ξεκίνησε η καταγραφή Δρομέων Κρήτης ( μαραθωνοδρόμων- ημιμαραθονοδρoμων-δέκα χιλιομέτρων από προέδρους συλλόγων δρομέων)

8) Κοινοί Όροι για δρομικούς και ορεινούς αγώνες στην Κρήτη

resized 4

Tον συντονισμό και την θεματολογία ανέλαβε ο Ανδρουλιδάκης Ανδρέας (ΑΓΩΝΕΣ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ-PSILORITIS RACE), το ημερολόγιο αγώνων ο Αλεβυζάκης Γιώργος (ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ- ΧΡΩΜΑ RUN) και o Λουλάκης Γιώργος (ΒΙΑΝΟΣ-ΦΑΙΣΤΟΣ – ΠΥΡΙΩΤΙΟΙ) το πρωτάθλημα και τις προτάσεις κατανομής για χρηματοδότηση και συνεργασία προβολής από Περιφέρεια Κρήτης ο Φερετζάκης Νίκος (Μινωικό Μονοπάτι Μύθων) το σχεδιασμό εντύπου Flyer η Heike Windsberger, η πρωτοβουλία ανήκει στους Διεθνείς Ορεινούς Αγώνες Ψηλορείτη -Psiloritis Race για να συμβάλλουν περισσότερο στην ανάπτυξη του Ορεινού και Δρομικού Τρεξίματος στην Κρήτη. 

 


Σελίδα 9 από 2595
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση