Απονομή Τίτλου του «Ταξιάρχη της Λεγεώνας της Τιμής» στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2025

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, τιμήθηκε με τον τίτλο του «Ταξιάρχη της Λεγεώνας της Τιμής» (Commandeur dans l’ordre de la Légion d’honneur).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα παρουσία της Πρέσβεως κ. Laurence Auer, στο πλαίσιο της επετείου ανακωχής του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (Remembrance Day), ενώ τον τίτλο απένειμε ο Ναύαρχος Alain Coldefy ως πρόεδρος του «Συλλόγου των μελών της Λεγεώνας της Τιμής» («Société des membres de la Légion d’honneur»).

Ο τίτλος του «Ταξιάρχη της Λεγεώνας της Τιμής» απονεμήθηκε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κατόπιν διατάγματος του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, ως προσωπικότητα που ενσαρκώνει την αριστεία των ελληνογαλλικών αμυντικών σχέσεων.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε την Πρέσβη της Γαλλίας για αυτή την τιμητική διάκριση, τονίζοντας τη σημασία της στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ