Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επανδρώνει το Λιμενικό Σώμα με δυο σύγχρονα σκάφη υγειονομικού εξοπλισμού

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Ιόνιων Νησιών, εντάχθηκε στο ΕΠ ΠΙΝ 2014-2020 η Πράξη: “Προμήθεια Δύο Σκαφών κατάλληλα Διαμορφωμένων με Υγειονομικό Εξοπλισμό στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων”, με προϋπολογισμό 1.000.000,00 € και φορέα υλοποίησης το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η προμήθεια των νέων σκαφών είναι αναγκαία για την κάλυψη των άμεσων αναγκών διακομιδής ασθενών τόσο με COVID-19 όσο και με άλλες παθήσεις, με κατάλληλα πλωτά μέσα σε μονάδες υγείας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη.

Η πράξη αφορά την προμήθεια δύο περιπολικών σκαφών κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό ολικού μήκους άνω των 11,00 μέτρων και ολικού πλάτους τουλάχιστον 3,40 μέτρα. Το υλικό κατασκευής των σκαφών θα είναι από ειδικά ενισχυμένα συνθετικά υλικά (HIGH TECH COMPOSITE MATERIAL-KEVLAR ή ισοδύναμο) ή FRP-GRP ή συνδυασμό των ανωτέρω υλικών. Το σκάφος θα φέρει υπερκατασκευή όπου θα περιλαμβάνει τον θάλαμο διακυβέρνησης καθώς ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών ο οποίος δεν θα έχει απευθείας επικοινωνία με τον χώρο διακυβέρνησης καθώς και με τον χώρο ενδιαίτησης του πληρώματος.

Η υπερκατασκευή του σκάφους θα διαθέτει ειδική καιροστεγή θύρα κατάλληλων διαστάσεων τέτοιων ώστε να επιτρέπεται η είσοδος ειδικού τροχήλατου φορείου μεταφοράς ασθενών έως και τον θάλαμο ασθενών του σκάφους. Η πρόωση των σκαφών θα επιτυγχάνεται από δύο κύριες έσω-έξω ή εξωλέμβιες πετρελαιομηχανές (DIESEL) ναυτικού τύπου, αναγνωρισμένου κατασκευαστικού οίκου ικανής ισχύος, ώστε να επιτυγχάνονται οι απαιτούμενες επιδόσεις.

Τα σκάφη θα αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα άνω των 40 κόμβων ενώ η ακτίνα ενεργείας θα είναι τουλάχιστον τριακόσια (300) ναυτικά μίλια με την οικονομική ταχύτητα του σκάφους σε κατάσταση πλήρους φόρτου.

Τα σκάφη θα έχουν πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα σε κατάσταση θαλάσσης (SeaState) κατά Douglas τέσσερα στην ανοικτή θάλασσα σε όλες τις διευθύνσεις ανέμου και σε μετωπικούς και εγκάρσιους κυματισμούς.

Ο αριθμός των επιβαινόντων θα είναι τουλάχιστον δέκα άτομα. Το σκάφος θα φέρει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ