Ερντογάν: Η τουρκική οικονομία θα σπάσει το «τρίγωνο του κακού»

Η Τουρκία θα εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να σπάσει το «τρίγωνο του κακού», που είναι τα επιτόκια, ο πληθωρισμός και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν – Συμπλήρωσε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα σύστημα βασισμένο στην παραγωγή και απασχόληση

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τούρκος Πρόεδρος υποσχέθηκε μια σειρά μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη και στην οικονομία τον περασμένο μήνα, οδηγώντας σε προσδοκίες για πιθανή αποφυλάκιση πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων Κούρδων και υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όμως, τα πρόσφατα σχόλια του κ. Ερντογάν για δικαστικές αποφάσεις και η κριτική κατά της Κυβέρνησής του προκάλεσε σκεπτικισμό σε σχέση με την υλοποίηση της υπόσχεσής του.

Μιλώντας στην Άγκυρα, ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, όχι επειδή «κάποιος την ανάγκασε να το κάνει, αλλά επειδή οι άνθρωποι μας τις αξίζουν», προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες για την παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων στο τουρκικό κοινοβούλιο θα προχωρήσουν γρήγορα.

“Ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα από τις οικονομικές επιθέσεις και από τα μέτρα για την πανδημία το συντομότερο δυνατό», είπε ο κ. Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «με την επιτάχυνση των δομικών μεταρρυθμίσεων, είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα βασισμένο στην παραγωγή και την απασχόληση και να σπάσουμε τα επιτόκια, τον πληθωρισμό και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το τρίγωνο του κακού».

Τέλος, ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε τα επιτόκια «μητέρα όλων των κακών» και είπε πως πιστεύει ότι τα υψηλά επιτόκια πυροδότησαν τον πληθωρισμό – σε αντίθεση με την θεωρία της νομισματικής πολιτικής.about:blank

Πηγή: ΚΥΠΕ

https://cyprustimes.com/erntogan-i-toyrkiki-oikonomia-tha-spasei-to-trigono-toy-kakoy/

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ