Σε εορταστικό κλίμα συνεχίζεται το πρόγραμμα ψηφιακών μουσικών συναυλιών (Dis)playing Attica, το οποίο αποτελεί μία συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Εξωτερικών με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Γ. Πατούλης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στον πολιτισμό καθώς για μας, τις δύσκολες αυτές ώρες, αποτελεί προτεραιότητα και όχι πολυτέλεια»

Συνεχίζεται το διαδικτυακό πολιτιστικό πρόγραμμα (Dis)playing Attica το οποίο έχει δημιουργηθεί μέσα από τησυνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Εξωτερικών με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Χθες παραμονή Χριστουγέννων, στις 18.00, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών παρουσίασε μια μοναδική διαδικτυακή συναυλία από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Το σχετικό υλικό έχει αναρτηθεί στη σελίδα της Περιφέρειας Αττικής (δείτε εδώ) .

Με αφορμή τη σχετική εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει ότι «η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να επενδύει στον πολιτισμό επιβεβαιώνοντας ότι τις δύσκολες αυτές ώρες, αποτελεί προτεραιότητα και όχι πολυτέλεια. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας η μουσική μπορεί να επιδράσει ευεργετικά στην ψυχή μας και να λειτουργήσει ανακουφιστικά σε αυτή τη δοκιμασία. Όλοι μαζί δίνουμε αυτή την εθνική μάχη και όλοι μαζί θα την κερδίσουμε. Χρόνια πολλά σε όλους».

Το (Dis)playing Attica εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συνεργασία και η σύμπραξη των τριών φορέων αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα εξωστρέφειας και αφοσίωσης στον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω πολιτιστικές δράσεις έχουν ως απώτερο σκοπό να αναδείξουν ιστορικά και πολιτιστικά σημεία και πανανθρώπινα σύμβολα του τόπου μας, πανευρωπαϊκά, μέσα από μια σειρά οκτώ μικρής διάρκειας συναυλιών διαφόρων μουσικών συνόλων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που θα εκτείνονται από το αμιγώς κλασικό ρεπερτόριο, έως την κινηματογραφική μουσική, τη τζαζ, αλλά και την έντεχνη ελληνική σκηνή.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ