Νέο στέλεχος του κορωνοϊού ίσως ευθύνεται για την αύξηση κρουσμάτων στη ΝΑ Αγγλία

Μια νέα «παραλλαγή» του κορωνοϊού έχει ανιχνευθεί στη Βρετανία, η οποία ίσως συνδέεται με την ταχεία μετάδοση του ιού στη ΝΑ Αγγλία, δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ

Ο Βρετανός υπουργός σημείωσε ότι για την ώρα δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι αυτό το νέο στέλεχος του ιού είναι πιο πιθανό να προκαλέσει βαριά ασθένεια ή ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το εμβόλιο που έχει αρχίσει να χορηγείται, αλλά η βρετανική κυβέρνηση έχει ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι το Λονδίνο και περιοχές των γειτονικών κομητειών Έσεξ και Χάρτφορντσιρ θα τεθούν από την Τετάρτη στην τρίτη και αυστηρότερη βαθμίδα περιορισμών, ο κ. Χάνκοκ είπε ότι έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από χίλιες περιπτώσεις κρουσμάτων αυτής της νέας παραλλαγής του ιού στη ΝΑ Αγγλία.

Συνολικά, κατά τον υπουργό, στην Αγγλία οι εισαγωγές ασθενών Covid σε νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατά 13% σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα και τα κρούσματα κατά 14%.

Ο κ. Χάνκοκ έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για απότομες αυξήσεις των κρουσμάτων στην Ουαλία και στην ανατολική Αγγλία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

https://cyprustimes.com/neo-stelechos-toy-koronoioy-isos-eythynetai-gia-tin-ayxisi-kroysmaton-sti-na-agglia/

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ