Συμβολικά και διαδικτυακά το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία

Γιώργος ΘωμάκοςΜένουμε σπίτι για να αφήσουμε κλειδωμένο απ΄ έξω τον αόρατο εχθρό

Συμβολικά και διαδικτυακά φωταγωγήθηκαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία, έτσι ώστε να τηρηθούν τα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας και να τιμηθούν συμβολικά ομάδες συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από την πανδημία.

Το Σάββατο 5/12 άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Κηφισιάς,  η  συνδημότισσά μας,  101 ετών, κα Φωτεινή Περδικολόγου μαζί με τον 8 χρόνο , Άγγελο Μπακόλα.

Η φωταγώγηση έγινε παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, της Αντιδημάρχου Νίνας- Ασπασίας Βλάχου και της Προέδρου του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Λίλας Παπαδημητρίου που οργάνωσαν τη διαδικτυακή εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς  Γιώργος Θωμάκος με μήνυμα του από το παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς τόνισε: 

«Επιλέξαμε φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Κηφισιάς να ανάψει  η 101 ετών Κηφισιώτισσα γιαγιά και 8χρονος μαθητής του Δήμου μας. Είναι ένας συμβολισμός με τον οποίο τιμούμε την παλιά, αγαπημένη μας Κηφισιά αλλά και κάθε παππού και γιαγιά.

Η πόλη είναι καταστόλιστη και γοητευτική εμείς ωστόσο πρέπει να μείνουμε σπίτι. Μένουμε σπίτι για να αφήσουμε κλειδωμένο απ έξω τον αόρατο εχθρό.

Ο Δήμος μας δίνει αγώνα πρόληψης και ελέγχου κατά της πανδημίας.

Πολύ σύντομα σε συνεργασία με μεγάλη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία θα προσφέρουμε δωρεάν σε όλους του πολίτες προγράμματα τηλεϊατρικής. Ευχαριστώ από καρδιάς τους εργαζόμενους που βοήθησαν να στολιστεί η πόλη και να υλοποιηθούν διαδικτυακά προγράμματα καθώς και τους άξιους συναδέλφους-συνεργάτες της Διοίκησης του Δήμου . Καλά Χριστούγεννα».

Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ της Ανθοκομικής Έκθεσης Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Λαχανάς.

Αμέσως μετά μεταδόθηκε διαδικτυακά, από τη Βίλλα Μπότση και χωρίς την παρουσία κοινού,  ένα μοναδικό ρεσιτάλ Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών απ’ όλο τον κόσμο από τον βαρύτονο Νικόλα Καραγκιαούρη και την υψίφωνο Λητώ Μεσσήνη. Στο πιάνο τους συνόδευσε ο Πάνος Λουμάκης.

Την Παρασκευή 4/12   το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Νέας Ερυθραίας, άναψε ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Πανερυθραϊκού Τάσος Καλλιανιώτης εκπροσωπώντας το αθλητικό ιδεώδες του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος σε σύντομο μήνυμα του τόνισε πως με αυτή τη συμβολική πράξη ο Δήμος Κηφισιάς συμπαραστέκεται και δείχνει την αγάπη του στον κόσμο του αθλητισμού, που περιορίζεται λόγω της πανδημίας με οικονομικές και επαγγελματικές επιπτώσεις.

Τον κ. Θωμάκο στην συμβολική αυτή πράξη συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Νικήτας Κόκκαλης και  η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Λίλα Παπαδημητρίου.

Ακολούθησε η διαδικτυακή μετάδοση χριστουγεννιάτικων τραγουδιών με τον βαρύτονο Μπάμπη Βελισσάριο και την σοπράνο Μαριάννα Ζάχου.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης στον Δήμο Κηφισιάς δεν θα διοργανωθεί καμία μαζική εκδήλωση και οι λιγοστές συναυλίες και παραστάσεις θα μεταδοθούν κι αυτές διαδικτυακά.

Καλές γιορτές σε όλους του πολίτες μας με υγεία και με τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ