10.000.000€ από το Υπουργείο Εσωτερικών για αντιπλημμυρικά έργα στον Ιλισό ποταμό

Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Μοσχάτου και του Ταύρου ενισχύεται και ολοκληρώνεται με ένα ακόμα σημαντικό έργο. Με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 10.000.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα υλοποιηθούν εργασίες διευθέτησης του Ιλισού ποταμού στο Μοσχάτο. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τη περιοχή μας. Είναι έργο συνοδό σε αυτά που υλοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο για τα οποία ο Δήμος μας δίνει μεγάλη προτεραιότητα  και επιδιώκει  την ολοκλήρωση τους.

Η πίστωση αυτή, η οποία εγγράφηκε στο Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων  του ΥΠΕΣ, αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργού Εσωτερικών,  Τάκη Θεοδωρικάκου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τον Ιούνιο στο γραφείο του  Υπουργού, με θέμα την επιτάχυνση των έργων της παραλίας.

Στη σύσκεψη αυτή ο Δήμαρχος Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, είχε  υπογραμμίσει την ανάγκη για την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών αυτών έργων για να σωθούν ζωές και περιουσίες από ακραία πλημμυρικά φαινόμενα, σε συνδυασμό με το αντιπλημμυρικό κανάλι που κατασκευάζεται στα πλαίσια των έργων της Α’ φάσης των έργων στη παραλία. Την ανακοίνωση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων Μοσχάτου–Ταύρου και Καλλιθέας, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, με θέμα τη πορεία των έργων στο παραλιακό μέτωπο.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Οι μεγάλες παρεμβάσεις στη πόλη μας συνεχίζονται. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, η ασφάλεια της ζωής των συμπολιτών και των περιουσιών τους αποτελεί για εμάς προτεραιότητα αφού η πόλη δεκαετίες ολόκληρες αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους από τέτοια φαινόμενα. Η ανταπόκριση του Υπουργού και στο μεγάλο αυτό θέμα μας δημιουργεί χαρά και ικανοποίηση, αφού θα εκτελεσθεί ένα σημαντικό έργο για τη θωράκιση της πόλης μας.

Να υπογραμμίσω ότι από το 2011 έχουν υλοποιηθεί ή πρόκειται να υλοποιηθούν έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, τα οποία θωρακίζουν πλήρως την πόλη μας, όπως:

1.  Αντιπλημμυρικό έργο αγωγού Χρυσοστόμου Σμύρνης (υλοποιήθηκε)

2.  Αντιπλημμυρικό έργο παραλιακού μετώπου/καθαρισμός υδάτων Κηφισού (υλοποιείται)

3.  Αντιπλημμυρικό έργο Βορείων περιοχών Μοσχάτου, Ταύρου, Αγ. Ιωάννη Ρέντη (υλοποιείται)

4.  Αντιπλημμυρικό έργο Β.Α. Μοσχάτου (υπό δημοπράτηση)

5.  Αντιπλημμυρικό έργο Χαμοστέρνας (υλοποιείται)

6.  Αντιπλημμυρικό έργο χείμαρρου Προφήτη Δανιήλ (υλοποιείται)

Συνεχίζουμε με σχέδιο, με όραμα και πολλή δουλειά να υλοποιούμε έργα υποδομών για τη πόλη και τους Πολίτες, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη τους  με έργο»!

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ