Η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιώντας πόρους του ΠΕΠ «Αττική 2014-2020», ενισχύει με 5 εκ. € τη Δημόσια Υγεία, με στόχο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του συστήματος πρόληψης, έγκαιρης ανίχνευσης και αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων της Αττικής

Γ. Πατούλης: «Αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ, ενισχύουμε σημαντικά το Δίκτυο Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας στις Δομές φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων και μετακινούμενων πληθυσμών στην Περιφέρεια Αττικής και συμβάλλουμε στην καλύτερη θωράκιση της χώρας μας απέναντι στην πανδημία Covid-19. Απόλυτη προτεραιότητά μας η προστασία της ζωής όλων των πολιτών»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, χρηματοδοτείται η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας με το ποσό των 5 εκ. € από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 9 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020, προκειμένου να ενισχυθεί το Δίκτυο Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών που βρίσκονται στην Αττική.

Να σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια Αττικής φιλοξενούνται σήμερα περίπου 11.000 Μετανάστες/ Πρόσφυγες, οι οποίοι κατανέμονται σε οκτώ (8) δομές φιλοξενίας: «ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ», «ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ», «ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», «ΣΧΙΣΤΟΥ», «ΛΑΥΡΙΟΥ», «ΕΛΑΙΩΝΑ» «ΤΑΥΡΟΥ» και «ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ». Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καλύτερη θωράκιση της χώρας, είναι ύψιστη προτεραιότητα να ενισχυθεί το σύστημα προάσπισης της ασφαλούς διαβίωσης των προσφύγων/μεταναστών, με στόχο την καλύτερη προστασία τους αλλά και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς.

Οι Δράσεις που περιλαμβάνονται στην Πράξη αφορούν σε:

• Παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους μετανάστες και πρόσφυγες που συγκεντρώνονται στους προαναφερόμενους χώρους από ομάδα επαγγελματιών υγείας,

• Ενίσχυση των υφιστάμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας εντός των οργανωμένων Δομών,

•Υπηρεσίες υγειονομικού χαρακτήρα μέσα στις Δομές ή/και σε διακριτό απομονωμένο χώρο που θα καθοριστεί αποκλειστικά για λόγους απομόνωσης των πιθανών ή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID19.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις δημόσιες δομές υγείας για την καλύτερη θωράκιση της χώρας μας απέναντι στην πανδημία, με δράσεις και πρωτοβουλίες που στο επίκεντρό τους έχουν την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση και την αντιμετώπιση της επιδημίας σε χώρους μεταναστών και προσφύγων. Μένουμε ασφαλείς, μένουμε στο πλευρό των ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι ενωμένοι θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές σ΄αυτή την εθνική μάχη, που δίνουμε όλοι μαζί».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ