Νέο αντιτρομοκρατικό πακέτο θα παρουσιάσει η Κομισιόν το επόμενο έτος. Eπικοινωνία Φον Ντερ Λάιεν – Κουρτς

Η Κομισιόν θα παρουσιάσει το επόμενο έτος ένα αντιτρομοκρατικό νομοθετικό πακέτο, βάσει του προγράμματος εργασιών της, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρίστιαν Βίγκαντ – Αναφέρθηκε στην προστασία των δημόσιων χώρων, την αστυνομική αντιτρομοκρατική συνεργασία και την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης

Σύμφωνα με τον επικεφαλής εκπρόσωπο Έρικ Μάμερ, αντιτρομοκρατικά στοιχεία και ειδικά ως προς την ριζοσπαστικοποίηση στο διαδίκτυο, θα περιέχονται στην πρόταση της Κομισιόν για το διαδίκτυο που θα παρουσιαστεί το Δεκέμβριο. Όπως επεσήμανε, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, συνομίλησε σήμερα με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Κουρτς, ενώ η Εuropol συνδράμει ήδη την αστυνομία της Βιέννης σε σχέση με τα χθεσινά γεγονότα.

Σύμφωνα με την Κομισιόν από το 2015 ως σήμερα οι 27 έχουν δρομολογήσει μια σειρά κοινών πρόσθετων αντιτρομοκρατικών μέτρων, κάποια από τα οποία όμως παραμένουν στο στάδιο της νομοθέτησης, ενώ λειτουργούν πανευρωπαϊκά δίκτυα ειδικών, πρόληψης και αντιμετώπισης της ριζοσπαστικοποίησης.

Ένα σημείο στο οποίο η Κομισιόν θα δώσει έμφαση στο επόμενο διάστημα είναι αυτό των λεγόμενων “ξένων μαχητών” και των Ευρωπαίων που μεταβαίνουν σε εμπόλεμες ζώνες με στόχο σχεδιάσουν τρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. Η Κομισιόν δεν σχεδιάζει να αυξήσει το δικό της επίπεδο ετοιμότητας – καθώς ακολουθεί τις συστάσεις του κράτους μέλους που τη φιλοξενεί (του Βελγίου). Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα η Κομισιόν επιστρέφει στη φάση “0” των μέτρων του κορωνοϊού, κάτι που συνεπάγεται ελάχιστη παρουσία προσωπικού στα κτίρια (κάτω του 9%), υποχρεωτική τηλε-εργασία και τηλεδιασκέψεις αντί συναντήσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

https://cyprustimes.com/neo-antitromokratiko-paketo-tha-paroysiasei-i-komision-to-epomeno-etos-epikoinonia-fon-nter-laien-koyrts/

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ