Μίνι lockdown και στις Βρυξέλλες. Επέκταση απαγόρευσης κυκλοφορίας και κλείσιμο καταστημάτων

Καταγραφή ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα – Επαναφέρεται η μάσκα σε όλους τους δημόσιους χώρους- Κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία και αθλητικές εγκαταστάσεις

Η περιφέρεια των Βρυξελλών επαναφέρει τη μάσκα σε όλους τους δημόσιους χώρους και επεκτείνει την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά, από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα σημερινή ανακοίνωση, μετά την καταγραφή ρεκόρ κρουσμάτων 17.568 COVID-19 συνολικά στο Βέλγιο.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε συνάντηση των 19 Δημάρχων της περιοχής, οι οποίοι ενέκριναν ομόφωνα και θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου έως τουλάχιστον τις 19 Νοεμβρίου.

H απόφαση της περιφέρειας προβλέπει ότι κλείνουν τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα μουσεία, τα πολιτιστικά κέντρα και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις – συμπεριλαμβανομένων των γυμναστηρίων και των πισινών.

Επιπλέον, όλα τα καταστήματα στην περιοχή των Βρυξελλών πρέπει να κλείνουν πλέον ως τις 20:00. Οι πολίτες μπορούν πλέον να ψωνίζουν μόνο μόνοι εκτός εάν συνοδεύουν ένα παιδί ή ένα ευάλωτο άτομο που χρειάζεται βοήθεια.

Ζητείται ακόμη από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι μεταξύ 22:00 και 6:00, εκτός και εάν ταξιδεύουν προς ή από την εργασία ή για επείγον ιατρικό λόγο.about:blank

Όλοι οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί αγώνες στην περιοχή των Βρυξελλών, και αυτοί των παιδιών, ακυρώνονται. Απαγορεύονται επίσης οι προπονήσεις για παιδιά κάτω των 12 ετών. Οι σχολικές εκδρομές απαγορεύονται επίσης. Οι γαμήλιες τελετές περιορίζονται στο ζευγάρι και τους μάρτυρες τους. Οι κηδείες περιορίζονται σε 15 άτομα. Η εξ αποστάσεως εργασία είναι υποχρεωτική εκτός από τις βασικές εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν από το σπίτι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

https://cyprustimes.com/mini-lockdown-kai-stis-vryxelles-epektasi-apagoreysis-kykloforias-kai-kleisimo-katastimaton/

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ