31.3 C
Athens
Monday, August 2, 2021
Header

ΚΘΒΕ: Δυναμικό ξεκίνημα από τη Μονή Λαζαριστών με την πρεμιέρα της παράστασης «Βαβυλωνία»

Δυναμικό ξεκίνημα με τη «Βαβυλωνία» στη Μονή Λαζαριστών

στην πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 23/10/20

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος «άνοιξε την πρώτη του Αυλαία» για τη φετινή φθινοπωρινή σεζόν με το κορυφαίο θεατρικό έργο του Δημητρίου Κ. Βυζαντίου, «Βαβυλωνία», που παρουσιάζεται σε δραματουργική επεξεργασία- σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου.

Δυναμικό ξεκίνημα από τη Μονή Λαζαριστών στην πρεμιέρα της παράστασης που δόθηκε την Παρασκευή 23/10/20 στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, με μεγάλο σεβασμό στην ασφάλεια, τηρώντας τις αποστάσεις και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον covid-19.

Η παράσταση δόθηκε μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης καθώς οι ηθοποιοί από σκηνής «συναντήθηκαν» και πάλι με τους θεατές στην πλατεία μέσα σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη αλλά με αισιοδοξία και ενθουσιασμό.

Μπορεί το γλωσσικό χάος να καταδείξει την εθνική μας ασυνεννοησία; Η απάντηση επί σκηνής, σε μια παράσταση που έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό παρακολουθώντας την αξεπέραστη αυτή «λαϊκή» κωμωδία, η οποία εμπεριέχει όλη την Ελλάδα, με τα προτερήματα και τα ελαττώματα της. Η αποθέωση της διαφορετικότητας, η αδελφοσύνη και συγχρόνως η ασυνεννοησία, οι τοπικές διάλεκτοι, η διχόνοια, η αδιαλλαξία, η αμετροέπεια, η αλαζονεία της εξουσίας.

Την πρεμιέρα παρακολούθησαν η Διοίκηση και η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ, η Πρόεδρος του ΔΣ, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Νίκος Κολοβός, ο Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής Νίκος Νικολάου και η Διοικητική-Οικονομική Διευθύντρια Κωνσταντία Παπαποστόλου.

«Η ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δραματουργική επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος

Σκηνικά- Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης

Μουσική: Δημήτρης Λάγιος

Χορογράφος: Γιώργος Σοφιανίδης

Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος

Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Μπάρλας

Βοηθός σκηνοθέτη/ σκηνογράφου/ ενδυματολόγου: Τατιάνα Νικολαΐδου

Β’ βοηθός σκηνογράφου/ ενδυματολόγου: Χαρά Αργυρούδη

Βοηθός Φωτιστή: Στάθης Φρούσσος

Οργάνωση Παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη

Παίζουν: Τάκης Χρυσικάκος (Ανατολίτης), Κοσμάς Ζαχάρωφ (Αστυνόμος), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Λογιότατος), Κώστας Ίτσιος (Πελοποννήσιος), Ηλίας Μπερμπέρης (Χιώτης), Δημήτρης Παλαιοχωρίτης (Λοκαντιέρης), Αλέξανδρος Μούκανος (Αρβανίτης), Κωνσταντίνος Χατζησάββας (Κρητικός), Βασίλης Παπαδόπουλος (Κύπριος), Λευτέρης Λιθαρής (Γραμματέας αστυνόμου), Θανάσης Ραφτόπουλος (Στρατιώτης)

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη,Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:00 & Κυριακή στις 19:00

Τη Δευτέρα 26/10/20 θα δοθεί μια έκτακτη παράσταση, στις 21.00

Ειδικά για την Τετάρτη 28/10/20 η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 21.00

Ωράριο Λειτουργίας Ταμείων Κ.Θ.Β.Ε.

  • Δευτέρα & Τρίτη στο Βασιλικό Θέατρο: 8:30πμ – 21:30μμ
  • Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο στο Βασιλικό Θέατρο: 8:30πμ – 19:00μμ
  • Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο στη Μονή Λαζαριστών : 14:00μμ – 19:00μμ
  • Τετάρτη & Κυριακή στο Βασιλικό Θέατρο: 8:30πμ – 17:00μμ
  • Τετάρτη & Κυριακή στη Μονή Λαζαριστών: 14:00μμ – 17:00μμ

Ωράριο Πωλητηρίου Αριστοτέλους:

  • Τρίτη έως Σάββατο: 12:30μμ – 8:30μμ

**Όλα τα εισιτήρια εκδίδονται από το site της VIVA (www.viva.gr) και του Κ.Θ.Β.Ε. (www.ntng.gr)

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200

Υπόκλιση των ηθοποιών στην πρεμιέρα της παράστασης “Βαβυλωνία”.

Η Διοικητική-Οικονομική Διευθύντρια κ. Κωνσταντία Παπαποστόλου, ο  Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Νικολάου, η Πρόεδρος του Δ.Σ ΚΘΒΕ κ. Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Κολοβός.

Ο σκηνοθέτης Τάκης Χρυσικάκος, η Πρόεδρος του Δ.Σ ΚΘΒΕ κ. Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Κολοβός.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ ΚΘΒΕ κ. Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Κολοβός, ο  Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Νικολάου, ηΔιοικητική-Οικονομική Διευθύντρια κ. Κωνσταντία Παπαποστόλου, οσκηνοθέτης Τάκης Χρυσικάκος με τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης “Βαβυλωνία”.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ ΚΘΒΕ κ. Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου με τον κ. Σίμο Δανιηλίδη, Δήμαρχο Νεάπολης- Συκεών και την κόρη του.

Υπόκλιση των ηθοποιών στην πρεμιέρα της παράστασης “Βαβυλωνία”.
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,812FansLike
850FollowersFollow
144FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!