Βραβεύθηκαν οι διακριθέντες του 31ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Τα βραβεία και τους επαίνους τους έλαβαν χθες Κυριακή οι διακριθέντες του 31ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, με θέμα «Εκφράσεις Ευτυχίας στο Κόσμημα», τον οποίο συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) και η ΔΕΘ-Helexpo. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που επιτάσσει η πανδημία.

Ο διαγωνισμός είναι ένας ετήσιος θεσμός για την εγχώρια αργυροχρυσοχοΐα, στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης Kosmima, η οποία φέτος ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας, κάτι όμως που δεν εμπόδισε τη δημιουργικότητα των ανθρώπων του κλάδου. Μάλιστα, το θέμα του διαγωνισμού επελέγη ώστε να δοθεί μια νότα αισιοδοξίας κόντρα στη δύσκολη συγκυρία.

Οι συμμετοχές στην κατηγορία των σπουδαστών ήταν 16 με 20 έργα και στην κατηγορία των επαγγελματιών μία με ένα έργο.

Το Α’ Βραβείο και το Β’ Βραβείο έλαβαν η Χρυσούλα Σπυροπούλου και η Αργυρώ Κατσιφαράκη αντίστοιχα, αμφότερες από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Νέας Σμύρνης, ενώ το Γ’ Βραβείο έλαβε ο Σωτήρης Χατζηνικολάου από το ΔΙΕΚ Στεμνίτσας-Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας. Επίσης έλαβαν επαίνους οι Ελευθερία Κατσούλη από ΕΕΣ GALILEO, Χρυσάνθη Καμενίδου από Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καλαμαριάς, Άννα Γιαννικοπούλου από ΕΕΣ GALILEO και Elena Eryshova.

Τα βραβεία απένειμαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Διαγωνισμού (ΠΟΒΑΚΩ, ΔΕΘ-Helexpo, ΣΚΩΘ, ΣΧΑΘ, ΒΕΘ και ΣΑΑ).

Τα έργα όλων των συμμετεχόντων εκτίθενται σήμερα από τις 15:00 έως τις 18:00 στην αίθουσα «Ολυμπιάς» του Συνεδριακού Κέντρου Ι. Βελλίδης.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ