Μισέλ: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρακολουθεί την κατάσταση και θα επανεξετάσει θέμα Τουρκίας τον Δεκέμβριο

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις μέρα με τη μέρα και θα εξετάσει εκ νέου το θέμα της Τουρκίας το Δεκέμβριο, σημείωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής

Συγκεκριμένα, κληθείς να απαντήσει γιατί το Συμβούλιο επέλεξε τη συγκεκριμένη προσέγγιση στο θέμα της Τουρκίας, ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε, “θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος”.

Οπως είπε, “σχεδιάζουμε μια Σύνοδο το Δεκέμβριο και σχεδιάσαμε πράγματι να συζητήσουμε και να εξετάσουμε ξανά το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της Τουρκίας. Για αυτό πρότεινα να ακολουθήσουμε αυτήν την προσέγγιση. Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να εξετάσουμε ξανά την κατάσταση, να ενημερωθούμε από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Κύπρου για τις εξελίξεις, είχαμε μια σύντομη συζήτηση για την κατάσταση. Αλλά φυσικά, μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στενά, με όλους τους διαφορετικούς παράγοντες στην περιοχή και φυσικά με τα κράτη μέλη που περισσότερο εμπλέκονται στην περιοχή”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

https://cyprustimes.com/misel-to-eyropaiko-symvoylio-parakoloythei-tin-katastasi-kai-tha-epanexetasei-thema-toyrkias-ton-dekemvrio/

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ