Ρεκόρ στο Nürburgring από για την νέα Porsche Panamera

Η Porsche έχει αποδείξει τις δυνατότητες της νέας Panamera ακόμη και πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της. Με ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο παραγωγής, ο δοκιμαστής οδηγός Lars Kern ολοκλήρωσε έναν πλήρη γύρο του θρυλικού Nürburgring Nordschleife των 20.832 χιλιομέτρων σε ακριβώς 7:29,81 λεπτά. Στην επίσημη κατάταξη του Nürburgring GmbH, αυτή τη φορά, επικυρωμένη από συμβολαιογράφο, αποτελεί πλέον νέο ρεκόρ στην κατηγορία «executive cars».

«Οι βελτιώσεις που έγιναν στο πλαίσιο και στο σύστημα μετάδοσης κίνησης της νέας Panamera ήταν πάντα αισθητές κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου», λέει ο Kern. «Στα τμήματα Hatzenbach, Bergwerk και Kesselchen ειδικότερα, η νέα εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανικού συστήματος σταθεροποίησης πλαισίου παραμένει σταθερά αποτελεσματική και παρέχει στην Panamera απίστευτη σταθερότητα παρά την ανώμαλη επιφάνεια της πίστας. Στο Schwedenkreuz, το αυτοκίνητο επωφελήθηκε από τη βελτιωμένη πλευρική δυναμική και την αυξημένη πρόσφυση των νέων σπορ ελαστικών Michelin. Κατάφερα να διατηρήσω υψηλότερες ταχύτητες από ότι περίμενα από την Panamera.»

Με εξωτερική θερμοκρασία 22 βαθμών Κελσίου και με θερμοκρασία πίστας 34 βαθμών Κελσίου, ο Lars Kern ξεκίνησε τον γύρο στις 1.49 μ.μ. και πέρασε τη γραμμή τερματισμού 7: 29.81 αργότερα. Το πρωτοποριακό Panamera ήταν εξοπλισμένο με ένα κάθισμα αγώνων και ένα κλωβό ασφαλείας για την προστασία του οδηγό. Ο συμβολαιογράφος επιβεβαίωσε επίσης την κατάσταση παραγωγής της σειράς του καμουφλαρισμένου τετράθυρου saloon. Το σπορ ελαστικό Michelin Pilot Sport Cup 2 που αναπτύχθηκε ειδικά για την νέα Panamera και χρησιμοποιήθηκε για το γύρο ρεκόρ θα είναι προαιρετικά διαθέσιμο στην αγορά για το μοντέλο.

Το ρεκόρ γύρου υπογραμμίζει την ολοκληρωμένη βελτίωση της δεύτερης γενιάς της Panamera. Το 2016, ο Lars Kern ολοκλήρωσε το γύρο της πίστας στην περιοχή Eifel σε χρόνο 7:38,46 οδηγώντας μια Panamera Turbo με απόδοση 550 ίππων – αυτή τη φορά επιτεύχθηκε στην τότε συνήθη απόσταση για απόπειρες ρεκόρ 20,6 χιλιομέτρων, δηλαδή χωρίς το τμήμα της πίστας, μήκους περίπου 200 μέτρων. Σύμφωνα με το νέο καταστατικό της Nürburgring GmbH, ο χρόνος γύρου μετρήθηκε τώρα σε ολόκληρη την απόσταση Nordschleife των 20.832 km. Για σύγκριση: Ο Lars Kern και η νέα Panamera έχουν ήδη περάσει το σήμα των 20,6 km μετά από 7: 25.04 λεπτά. https://cyprustimes.com/rekor-sto-nurburgring-apo-gia-tin-nea-porsche-panamera/

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ