Συμμετοχή ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στην Eτήσια Σύνοδο Υπουργών Άμυνας SEDM

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης (VTC), η ετήσια Σύνοδος των Υπουργών Άμυνας των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South Eastern Europe Defence Ministerial – SEDM). Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η Ελλάδα είχε την ευθύνη διεξαγωγής της Συνόδου ως Φιλοξενούν Έθνος (Host Nation) στην Αθήνα, γεγονός το οποίο δεν κατέστη δυνατό λόγω της υγειονομικής κρίσης. Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Έλληνας Διοικητής της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας ΝΑ Ευρώπης (South Eastern Europe Brigade – SEEBRIG), Ταξίαρχος κ. Αριστείδης Ηλιόπουλος.

Οι κύριοι άξονες της Συνόδου αφορούσαν στη γενικότερη κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, στο ρόλο της SEDM στη διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή, στον ετήσιο απολογισμό καθώς και στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της SEEBRIG για το επερχόμενο έτος.

Στις παρεμβάσεις του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στις εξελισσόμενες απειλές για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη σεβασμού των θεμελιωδών αρχών και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των Κρατών.

Ο κ. ΥΦΕΘΑ, υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης των περιφερειακών συνεργασιών, για τη διαμόρφωση κλίματος σταθερότητας και σχέσεων καλής γειτονίας, μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και την ανάπτυξη αμυντικών προγραμμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ