Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, H. Maas (Aθήνα, 13.10.2020)

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2020

Καλωσορίζω τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, τον κύριο Heiko Maas στην Αθήνα. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε, όπως πάντα, μια πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση, για να προωθήσουμε τις ήδη πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας.

Επίσης έχουμε να συζητήσουμε και σημαντικά άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ασφαλώς θα συζητήσουμε και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Άλλωστε η Γερμανία ως Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την επίτευξη αποκλιμάκωσης στην περιοχή. Καταβάλει προσπάθειες για να επιτευχθεί η επιστροφή στο διάλογο.

Όπως γνωρίζετε υφίσταται ζήτημα σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας, που αποτελεί τη βάση για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και στον κόσμο.

Η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο ορισμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως την Ελλάδα και την Κύπρο. Αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της.

Θέλω να είμαι σαφής. Η συμπεριφορά της Τουρκίας αποδεικνύει ότι άλλα λέει και άλλα πράττει. Ισχυρίζεται ότι θέλει το διάλογο, αλλά με τις πράξεις της δυναμιτίζει το διάλογο.

Και αυτά συμβαίνουν λίγες μόνο ημέρες μετά το κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Άγκυρα, να σεβαστεί τη διεθνή νομιμότητα και να απέχει από παράνομες ενέργειες και προκλήσεις.

Δυστυχώς, η επιμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα μας υποχρεώνει να συζητήσουμε μέτρα για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας.

Αυτά θα συζητήσουμε απόψε με τον φίλο μου, Heiko Maas, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για την εδώ παρουσία του και για τις προσπάθειες του.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ