Με νέα NAVTEX μένει στην Κυπριακή ΑΟΖ για ένα μήνα το Μπαρμπαρός

Το τουρκικό πλοίο είχε απομακρυνθεί από τα ανοιχτά της Αμμοχώστου όπου βρισκόταν μεκατεύθυνση προς την Τουρκία – Η πορεία του στον χάρτη

Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός.

Σύμφωνα με τη νέα NAVTEX, το Μπαρμπαρός θα προχωρήσει σε σεισμογραφικές έρευνες στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου, δηλαδή σε ένα μήνα από σήμερα.

Αυτή την ώρα, το Μπαρμπαρός βρίσκεται ανοιχτά της Πάφου.

Το τουρκικό πλοίο είχε απομακρυνθεί από τα ανοιχτά της Αμμοχώστου όπου βρισκόταν με κατεύθυνση προς την Τουρκία, αλλά αυτή την ώρα βρίσκεται ανοιχτά της Πάφου με άγνωστο τον τελικό προορισμό του.

Σημειώνεται ότι οι παράνομες Navtex που είχε εκδώσει η Άγκυρα τις προηγούμενες ημέρες για τις παράνομες έρευνες, βρίσκονται σε ισχύ μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.about:blank

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή αποχώρησε και το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ από την ΑΟΖ.

https://cyprustimes.com/apo-ta-anoichta-tis-ammochostoy-anoichta-tis-pafoy-to-barbaros-pic/

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ