Αλήθειες και Μύθοι αναφορικά με το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Για το προσωπικό

Το σύνολο των εργαζομένων, έχει δώσει με αυταπάρνηση μεγάλο αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Tο Υπουργείο Υγείας και η ΔΥΠΕ στο πλαίσιο προγραμματισμού και οργάνωσης των υγειονομικών υπηρεσιών προέβη σε πολυάριθμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ. Συγκεκριμένα έχουν διατεθεί στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και αναλάβει υπηρεσία μέχρι σήμερα, εκατόν δέκα (110) υπάλληλοι Λοιπού Προσωπικού με σύμβαση ΙΔΟΧ διάρκειας δύο (2) ετών, (Νοσηλευτικό – Διοικητικό – Βοηθητικό και Παραϊατρικό) καθώς και δεκαεπτά (17) Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων και ιατροί για τη στελέχωση της ΜΕΘΑ και της Α΄ Παθολογικής κλινικής του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ (Κλινική COVID).

Είναι αναληθής ο ισχυρισμός ότι οι μονάδες COVID – 19 στελεχώνονται από μη έμπειρο προσωπικό. Η πραγματικότητα είναι ότι το νεοπροσληφθέν προσωπικό (επικουρικοί και συμβασιούχοι) στελεχώνουν το σύνολο των Κλινικών και Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Από την αρχή της πανδημίας προσωπικό, το οποίο διαθέτει προηγούμενη πολυετή εμπειρία εργασίας σε ΜΕΘ, έχει μετακινηθεί προσωρινά από άλλες Κλινικές του Νοσοκομείου με σκοπό τη ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της ΜΕΘΑ. Επιπρόσθετα στο Νοσοκομείου βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα εξειδίκευσης προσωπικού σε ΜΕΘ και ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) 18μηνης διάρκειας, το οποίο παρακολουθούν 24 νοσηλευτές με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ.

Για τις ΜΕΘ

Οι ανακαινίσεις Κλινικών και Μονάδων αποτελούν γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση των κλινών ΜΕΘ από 10 σε 26!!!!.

Επιπρόσθετα αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η ανακαίνιση της μιας εκ των δυο Χειρουργικών Κλινικών μέσω δωρεάς συνολικού ποσού 850.000 ευρώ, (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), η οποία θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασιών στις 31.12.2020 και θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία άλλων έξι (6) κλινών ΜΕΘ και σαράντα οκτώ (48) κλινών πλήρως εξοπλισμένων προς εξυπηρέτηση των αναγκών νοσηλείας των ασθενών συνανθρώπων μας.

Για τα Covid και τα ΤΕΠ

Όσον αφορά ιδιαίτερα στη μετακίνηση των περιστατικών COVID-19 εντός του Νοσoκομείου τονίζεται ότι στα ΤΕΠ υπάρχουν δύο ξεχωριστές είσοδοι στο χώρο του ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), μια για τα κοινά περιστατικά της εφημερίας και μια τα ύποπτα και θετικά Covid-19.

Το ΤΕΠ Covid-19 του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ είναι ίσως το μοναδικό που διαθέτει δικό του Αξονικό Τομογράφο και Ακτινολογικό Εργαστήριο, για την διεξαγωγή απλών ακτινογραφιών, αξονικών τομογραφιών και υπερηχογραφημάτων, το οποίο εξυπηρετεί αποκλειστικά ασθενείς Covid -19 (ύποπτους ή θετικούς). Η απεικονιστική διερεύνηση των μη Covid -19 περιστατικών πραγματοποιείται στο κεντρικό Ακτινολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, που στεγάζεται σε διαφορετικό χώρο.

Για τα εργασιακά δικαιώματα

Αναφορικά με την αιτίαση ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου εργάζεται σε συνθήκες καταπάτησης των εργασιακών του δικαιωμάτων και των διεθνών συνθηκών τονίζεται κατηγορηματικά ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν λάβει τόσο την κανονική τους άδεια, που αιτήθηκαν, όσο και τη νομοθετημένη άδεια ειδικού σκοπού. Λοιπά ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την κατάρτιση των εβδομαδιαίων προγραμμάτων εργασίας, αφορούν αποκλειστικά στους προϊσταμένους των Κλινικών Τμημάτων και Εργαστηρίων οι οποίοι έχουν και την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του Τμήματος στο οποίο προΐστανται.

Επισημαίνεται ότι δεν έχει κατατεθεί στη Διοίκηση καμία επίσημη αναφορά ούτε από εργαζόμενο ούτε από το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, η οποία να σχετίζεται με συνεχόμενες ημέρες εργασίας χωρίς ρεπό, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του Σωματείου.

Τέλος, είναι απορίας άξιον το ότι υποβαθμίζεται από το Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ το γεγονός, ότι μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας με αίσθημα ευαισθησίας και ευθύνης προέβη σε δωρεά εξοπλισμού και αναλωσίμων προς αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι ευθύνη της Διοίκησης να αξιοποιήσει με τον επωφελέστερο τρόπο για το Νοσοκομείο το σύνολο των δωρεών αυτών.

Είναι πραγματικά αξιοκατάκριτος ο χαρακτηρισμός του Νοσοκομείου ως «φτωχοεπαίτη» εκ μέρους των δικών του εργαζομένων όσο και η αιχμή ότι οι δωρεές χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο προσωπικής προβολής της Διοίκησης.

Η εκδήλωση βράβευσης η οποία πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο ήταν η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης προς το σύνολο των δωρητών για την προσφορά τους και ο Διοικητής του Νοσοκομείου παραβρέθηκε εκεί κατόπιν προσκλήσεως των διοργανωτών ως νόμιμος εκπρόσωπος του Νοσοκομείου, προκειμένου να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τους δωρητές.

Εκ της Διοικήσεως ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ