Εκπρόσωπος Κομισιόν: Τα κράτη-μέλη παρακολουθούν, αξιολογούν και θα λάβουν αποφάσεις για την Τουρκία

Διαβεβαιώσεις Peter Stano ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ παρακολουθούν και αξιολογούν τις κινήσεις και αποφάσεις της Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ Peter Stano διαβεβαίωσε σήμερα το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ «παρακολουθούν, αξιολογούν και θα λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις» για την Τουρκία, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ναυτικής άσκησης με πραγματικά πυρά, νότια της Σκύρου. Επιπλέον, εξήγησε ότι η δήλωση της Τρίτης για το Βαρώσι ισχύει, καθώς νωρίτερα χθες ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ υπαινίχθηκε πιθανή δεύτερη δήλωση της ΕΕ27 που ήταν να εκδοθεί σήμερα.

«Σχετικά με τη δήλωση, νομίζω ότι ό,τι ήθελε να πει η ΕΕ ειπώθηκε στη δήλωση του Υπάτου Εκπροσώπου Μπορέλ την Τρίτη το απόγευμα. Επομένως, δεν χρειάζεται άλλη δήλωση, διότι η θέση της ΕΕ είναι πολύ σαφής, καθώς και η θέση του ΟΗΕ είναι πολύ σαφής. Έτσι, όλα όσα θέλαμε να πούμε ειπώθηκαν ήδη, πολύ ξεκάθαρα», είπε ο Πήτερ Στάνο.

«Όσον αφορά τη νέα Νavtex, πάλι, χωρίς να σχολιάζουν κάθε κίνηση και κάθε απόφαση ή ανακοίνωση, τα κράτη μέλη της ΕΕ παρακολουθούν. Παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις δράσεις που αναλαμβάνει η Τουρκία», ανέφερε.

Και τα κράτη μέλη της ΕΕ, πρόσθεσε, «ήταν πολύ σαφή στα συμπεράσματά τους τα οποία αποφασίστηκαν και εγκρίθηκαν από τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Αυτό που εμείς ως ΕΕ περιμένουμε είναι η αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και η δημιουργία συνθηκών και η συμμετοχή σε εποικοδομητικό θετικό διάλογο».

«Έτσι, τα κράτη μέλη της ΕΕ παρακολουθούν, αξιολογούν και θα λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις», κατέληξε.

https://cyprustimes.com/ekprosopos-komision-ta-krati-meli-parakoloythoyn-axiologoyn-kai-tha-lavoyn-apofaseis-gia-tin-toyrkia/

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ