Συνάντηση Αν. Υπουργού, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κ. Hristo Terziyski. Σύμπτωση απόψεων για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

Έπειτα από πρόσκληση του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, ο Υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κ. Hristo Terziyski επισκέφθηκε την Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου 2020. Ο κ. Terziyski συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, κ. Valentin Poriazov, είχε διμερείς συζητήσεις με τον κ. Κουμουτσάκο. 

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε η συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας στον τομέα του μεταναστευτικού σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο. Ακόμη, οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις επί της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν πλήρη σύμπτωση απόψεων ως προς τα θεμελιώδη σημεία του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου. Τονίστηκε ότι στην πρόταση υπάρχει έλλειψη ισορροπίας μεταξύ της αλληλεγγύης που οφείλουν να εκφράζουν τα κράτη-μέλη και των υποχρεώσεων των κρατών-μελών πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία. Συμφώνησαν ότι αυτή η ανισορροπία πρέπει να αντιμετωπιστεί στη διάρκεια των επικείμενων διαπραγματεύσεων.  

Οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Terziyski συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία των δύο χωρών και να διαμορφώσουν μια κοινή γραμμή και στάση στην επικείμενη διαπραγμάτευση του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο κ. Κουμουτσάκος καλωσόρισε την απόφαση της Βουλγαρίας, την οποία επιβεβαίωσε ο κ. Terziyski, να υποδεχτεί 50 ασυνόδευτους ανηλίκους, επιπλέον των 20 για τους οποίους έχει ήδη δεσμευτεί.  

Ο κ. Terziyski εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επιβεβαιωμένη στήριξη της Ελλάδας στην υποψηφιότητα της Βουλγαρίας για ένταξη στη ζώνη Σένγκεν.  

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Terziyski συναντήθηκε, επίσης, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.  

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ