Μακρόν: «Το Συμβούλιο πρέπει να εκφράσει ξεκάθαρη αλληλεγγύη σε Κύπρο και Ελλάδα»

01.10.2020 16:37

Ο Πρόεδρος Μακρόν έκανε λόγο για διάλογο για την Τουρκία με πραγματισμό και αποφασιστικότητα σε σχέση με την κυριαρχία των κρατών μελών – Τι δήλωσε προσερχόμενος στο χώρο του Συμβουλίου

Την ελπίδα οι ηγέτες να ξεπεράσουν τις διαφορές που υπάρχουν γύρω από το πακέτο κυρώσεων στο καθεστώς Λουκασένκο στη Λευκορωσία, εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο χώρο του Συμβουλίου.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος έκανε λόγο για σημαντικές συζητήσεις, και για «καθοριστικό σταυροδρόμι σε σχέση με την Τουρκία καθώς θα πρέπει να αποφασίσουμε για τη μελλοντική μας σχέση, να αποφύγουμε την κλιμάκωση της διαφοράς για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών και να λάβουμε υπόψιν τη σχέση μας από πολλές οπτικές”. Όπως είπε “η καθοδήγηση των ηγετών θα είναι καθοριστική ώστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να έχουμε μια συνεκτική προσέγγιση στη σχέση μας με την Τουρκία».

Για ξεκάθαρη και άνευ όρων αλληλεγγύη που πρέπει να εκφράσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προς την Ελλάδα και την Κύπρο ως προς την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των δύο κρατών μελών της ΕΕ από την Τουρκία, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πρόεδρος Μακρόν έκανε λόγο για διάλογο για την Τουρκία με πραγματισμό και αποφασιστικότητα σε σχέση με την κυριαρχία των κρατών μελών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

https://cyprustimes.com/makron-to-symvoylio-prepei-na-ekfrasei-xekathari-allileggyi-se-kypro-kai-ellada/

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ