Κ. Ζέρβας: «Θερμοκοιτίδα αγάπης και αλληλεγγύης το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης»

29 Σεπτεμβρίου 2020 – 11:21

Χείρα βοηθείας σε πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες καθώς και σε φοιτητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα τείνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από την πρωτοποριακή δομή του Κοινωνικού Πλυντηρίου, την οποία θέτει σε λειτουργία σε δημοτικό ακίνητο επί της οδού Ειρήνης 2-4, στην περιοχή Βαρδαρίου.

«Το Κοινωνικό Πλυντήριο θα αποτελέσει μια θερμοκοιτίδα αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την επίσημη παραλαβή, σήμερα το πρωί, των αναγκαίων συσκευών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Πλυντηρίου Skip από την εταιρεία ΕΛΑΪΣ-Unilever.

«Σε εποχές δυσκολιών και ανάγκης για ουσιαστική κοινωνική αλληλεγγύη είναι σημαντικό παράλληλα με τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να υπάρχει και η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Με την προσφορά της η εταιρεία βοηθάει τον Δήμο Θεσσαλονίκης να είναι πρωτοπόρος για ακόμη μία φορά στην ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι αναγκαίο να βοηθήσουμε όλοι, για να πάρει μπρος η χώρα μας», σχολίασε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Unilever Andrew Kennedy μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τη συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στην καθαριότητα σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες.

Στο Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο οποίο έχουν εγκατασταθεί τρία πλυντήρια και ισάριθμα στεγνωτήρια επαγγελματικής χρήσης, υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται περίπου 60 οικογένειες ανά εβδομάδα.

Η δομή θα είναι ανοικτή για το κοινό τις καθημερινές από τις 9.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι, ενώ οι δικαιούχοι θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού. Το πρόγραμμα κατά κύριο θα εξυπηρετεί οικογένειες με παιδιά και άπορους φοιτητές. Παράλληλα, μετά από κοινωνική έρευνα, τη δομή θα μπορούν να χρησιμοποιούν όσοι έχουν αδυναμία να πλύνουν τα ρούχα τους είτε λόγω καταστροφής της οικίας τους είτε λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης του ακινήτου τους καθώς και φοιτητές με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ