Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ στις Εκδηλώσεις Εορτασμού για την Απελευθέρωση του Μετσόβου και την Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων 1940

Την Κυριακή 01 Νοεμβρίου 2026, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Θανάση Δαβάκη και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Δημητρίου Χούπη, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις εορτασμού για την απελευθέρωση του Μετσόβου και την ημέρα μνήμης Πεσόντων Αξιωματικών Ιππικού – Τεθωρακισμένων 1940, στο μνημείο Ιππικού στο Μέτσοβο.

Οι εκδηλώσεις μεταξύ άλλων περιλάμβαναν, δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ιππικού στη μνήμη των Πεσόντων κατά το Έπος του 1940, όπου έλαβε χώρα κατάθεση στεφάνων και έπειτα ακολούθησε παρέλαση στο Μέτσοβο.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, οι Βουλευτές Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Αμυράς και κ. Ιωάννης Τσίμαρης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Δήμαρχος Μετσόβου κα. Μαρία – Χριστίνα Αβέρωφ, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Ηπείρου και Μακεδονίας/ NRDC-GR (ΑΣΔΗΜ/NRDC-GR) Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπουντλιάκης, ο Επιτελάρχης του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού – Τεθωρακισμένων Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Κυριάκος, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και λοιποί προσκεκλημένοι.

#ΕλληνικόςΣτρατός #HellenicArmy

Previous article
Next article
The New York Times: Ο Κόσμος: Ένα μάθημα από τη Γερμανία – Τελευταίες προεκλογικές επισκέψεις ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ – Πώς η Binance έχασε δισεκατομμύρια – Πώς η Binance έχασε δισεκατομμύρια – Η «Ostpolitik» του Τραμπ – Τελευταίες προεκλογικές επισκέψεις, τελευταίες δημοσκοπήσεις – Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Νέο Δελχί κατήγγειλαν τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τους εκλογικούς καταλόγους της Ινδίας και απαίτησαν την παραίτηση του επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής – Εάν ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου λάβει το «πράσινο φως» για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ, θα χρειαστεί να αξιοποιήσει δεκαετίες πολιτικού κεφαλαίου και να έρθει αντιμέτωπος με παλαιούς εχθρούς – Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης: Ο Σουηδός Αντρέας Άλμγκρεν κέρδισε τον αγώνα των ανδρών και η Κενυάτισσα Σίλα Τσεπκιρούι τον αγώνα των γυναικών – Ο Πίνιο Πουκπίνιο, ο οποίος εργάζεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Μπανγκόκ, είναι επίσης ο κορυφαίος ειδικός στην αιχμαλώτιση φιδιών στην πόλη – Μια αιματοβαμμένη «όπερα εγκλήματος» – «Ukun iyo mallaay» ή αλλιώς ομελέτα με αυγά και τόνο
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ