Στενή συνεργασία του ΥΜΑΘ με ΣΕΒΕ και ΒΕΘ για την τόνωση της επιχειρηματικότητας

Θεσσαλονίκη, 9 Ιουλίου 2024

Η τόνωση της εξαγωγικής και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τα οφέλη από τη διαρκώς αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, όπως είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Συμεών Διαμαντίδη και τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιο Καπνοπώλη.

Με τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ, ο Υφυπουργός συζήτησε για την επίδραση που έχει το «Μακεδονικό Σήμα» στην εξωστρέφεια και ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και για την κοινή πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ με τον Σύνδεσμο, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Μακεδονίας και της Θράκης, για τη διοργάνωση ημερίδων επιμορφωτικού χαρακτήρα με σκοπό την ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας των Βορειοελλαδικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. «Η αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων μας είναι η απόδειξη της ενδυνάμωσης της τοπικής, περιφερειακής και εθνικής οικονομίας και ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να κρατήσουμε τους συμπολίτες μας στην περιφέρεια» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, ενώ ο Συμεών Διαμαντίδης αναφέρθηκε στην επιδίωξη του Συνδέσμου το «Μακεδονικό Σήμα» να φτάσει στην αγορά της Αμερικής και του Καναδά.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΒΕΘ, Αναστάσιο Καπνοπώλη, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην ανθεκτικότητα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για τη στήριξή της μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία. Παράλληλα, συζήτησε και για το γνωστό ζήτημα που αφορά την κτηριακή υποδομή όπου στεγάζονται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. «Πρόσφατη έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κατέγραψε έξι στους δέκα βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης να κρίνουν ικανοποιητική την κατάσταση της επιχείρησής τους, οκτώ στους δέκα να δηλώνουν ότι προτίθενται να διατηρήσουν το προσωπικό τους και 15% να σχεδιάζουν προσλήψεις. Κυβερνητική προτεραιότητα είναι η ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να συνεργαστούν με μεγαλύτερες. Αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις σημαίνει βελτίωση της παραγωγικότητας και νέες θέσεις εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, μετά το τέλος της συνάντησης.

Οι συναντήσεις εργασίας του Υφυπουργού, με τους Προέδρους του ΣΕΒΕ και του ΒΕΘ, εντάσσονται στον κύκλο των τακτικών επαφών που πραγματοποιεί με όλους τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ