Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και απένειμε τα ξίφη στους νέους Σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του ΠΝ και του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

21 Ιουνίου 2024

Στην τελετή ορκωμοσίας στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και απένειμε τα ξίφη στους νέους Σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του ΠΝ και του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρέστη σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης, στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ.), τάξεως 2024, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) στον Πειραιά.  

Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες Σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Παρέστησαν, επίσης, ο Βουλευτής Γεώργιος Βρεττάκος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, οι Βουλευτές Ιωάννης ΤραγάκηςΔόμνα Μιχαηλίδου και Νικόλαος Βλαχάκος, καθώς και ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης.

Παρόντες από την πλευρά της στρατιωτικής ηγεσίας ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι)Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, καθώς και εκπρόσωποι των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων Πειραιώς και των τοπικών φορέων, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Σημαιοφόρων.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ.κ. Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Συνολικά, ορκίστηκαν 43 Αξιωματικοί ΠΝ (30 Μάχιμοι και 13 Μηχανικοί), εκ των οποίων 31 από την Ελλάδα, 5 από την Κυπριακή Δημοκρατία, 4 από την Ιορδανία, 2 από την Τυνησία και 1 από το Μαυροβούνιο, καθώς και 29 Σημαιοφόροι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ