Χατζηδάκης (ΥΠΟΙΚ): Προτεραιότητα η ενίσχυση των M&A για ανταγωνιστικότερες ελληνικές επιχειρήσεις – Προανήγγειλε φορολογικά κίνητρα 

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2024 – Στο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον στον απόηχο των ευρωεκλογών, αλλά και στον σημαντικό μετασχηματιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η δραστηριότητα των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων (M&A) για τη χώρα μας αναφέρθηκε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο του «Mergers & Acquisitions Summit» που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα των ευρωεκλογών, επισήμανε ότι είναι «προς τη λάθος κατεύθυνση να συμπεριφερόμαστε με αλαζονεία και να λειτουργούμε αγνοώντας τα όσα θέλει η κοινωνία». Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως «εάν έπρεπε να εντοπιστεί ένας κοινός παρονομαστής, πάντως, είναι η ανάγκη για περισσότερη αποτελεσματικότητα, η οποία θα επιτευχθεί μέσα από έναν δρόμο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες της οικονομίας. Η ακινησία θα ήταν λάθος, όπως άλλωστε και η επιστροφή στην Ελλάδα των ελλειμμάτων και του κρατισμού». Παράλληλα ο Υπουργός χαρακτήρισε πατριωτικό καθήκον τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, έχοντας διδαχθεί από τα μαθήματα των προηγούμενων περιόδων, συνδυάζοντας τη δημοσιονομική σταθερότητα με μια προσέγγιση φιλική προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Χατζηδάκης ανήγαγε το ζήτημα των Εξαγορών & Συγχωνεύσεων (M&A) σε μία από τις βασικές προτεραιότητες και τους βασικούς πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής. «Μπορεί να φαίνεται τεχνικό το θέμα αλλά είναι βασικό εργαλείο για τη μετεξέλιξη της οικονομίας μας», εξήγησε, τονίζοντας ότι οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις οδηγούν σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις που είναι πιο ανταγωνιστικές σε διεθνές περιβάλλον, προσφέροντας περισσότερες και πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας και καλύτερες προοπτικές εξέλιξης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ένα υγιές M&A περιβάλλον δημιουργεί έναν ενάρετο κύκλο που οδηγεί σε μια οικονομία πιο παραγωγική, πιο εξωστρεφή και πιο δυναμική. Για αυτό είναι απαραίτητο ένα σύγχρονο, απλό και διαφανές πλαίσιο για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα».

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την κατάθεση ενός νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει φορολογικά κίνητρα που θα υποστηρίζουν τις συγχωνεύσεις και την καινοτομία. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε πρόσθετα χρηματοδοτικά κίνητρα που μπορούν να δοθούν για τις συγχωνεύσεις και την καινοτομία από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αλλά και μέσω της Ελληνικής  Αναπτυξιακής Τράπεζας.

002-Jun-19-2024-12-18-44-8818-PM
Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ