“Σήμερα η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» αναλαμβάνει το έργο της φρεγάτας «ΥΔΡΑ», η οποία έφερε με απόλυτη επιτυχία σε πέρας την αποστολή της και γύρισε πίσω με ασφάλεια.Oι ευχές μας και οι σκέψεις μας, θα σας συνοδεύουν σε όλη τη διάρκεια της αποστολής σας, στην οποία εκτίθεστε η καθεμιά και ο καθένας από εσάς σε κίνδυνο. Το κάνετε επιτελώντας το συνταγματικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι η προστασία των εθνικών συμφερόντων.Έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι θα επιδείξετε τον επαγγελματισμό, τον ζήλο, την προσήλωση στο καθήκον, την εθνική υπερηφάνεια που χαρακτηρίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.Σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στην αποστολή σας και να επιστρέψετε με ασφάλεια στις οικογένειές σας.” – Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην Φ/Γ «ΨΑΡΑ»

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μετέβη σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας προκειμένου να επισκεφθεί την Φ/Γ «ΨΑΡΑ», λίγο πριν αποπλεύσει προς την Ερυθρά Θάλασσα όπου θα ενταχθεί στις δυνάμεις της επιχειρήσεως «ΑΣΠΙΔΕΣ».

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Πολυχρόνη Κουλούρη ΠΝ, ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη της Φρεγάτας σχετικά με την αποστολή της.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε ομιλία προς τον Κυβερνήτη, τα στελέχη και το πλήρωμα της Φρεγάτας, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

«Κύριε Αρχηγέ του ΓΕΕΘΑ,

Κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού,

Κύριε Αρχηγέ του Στόλου,

Κύριε Κυβερνήτα,

Μέλη του Πληρώματος της φρεγάτας «ΨΑΡΑ»,

Η συνεχιζόμενη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα επιβάλλει, όπως ξέρετε, τη συνέχιση της Επιχείρησης «AΣΠΙΔΕΣ», της μεγαλύτερης στρατιωτικής ευρωπαϊκής επιχείρησης που έχει γίνει ποτέ. Μιας Επιχείρησης που πέρα από το ελληνικό της όνομα, η χώρα μας έχει την ηγεσία. Προβάλλουμε τη σημαία μας, προβάλλουμε την ευρωπαϊκή σημαία, προβάλλουμε τον ευρωπαϊκό βραχίονα, ο οποίος είναι απολύτως απαραίτητος για το εθνικό μας συμφέρον.

Σήμερα φεύγετε, αναλαμβάνετε το έργο της φρεγάτας «ΥΔΡΑ». Θα παρέχετε συνοδεία στον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του του πλανήτη.  Με την παρουσία σας εκεί υπογραμμίζετε τον ρόλο της Πατρίδας μας, ως παράγοντα Ασφάλειας και Σταθερότητας.

Θα ήθελα με ευγνωμοσύνη, καταρχήν, να αναφερθώ στο πλήρωμα της φρεγάτας «ΥΔΡΑ». Έφερε με απόλυτη επιτυχία σε πέρας την αποστολή της και το επίσης εξαιρετικά σημαντικό, γύρισε πίσω με ασφάλεια.  Δεν πρόκειται να σας αποκρύψω την αλήθεια, άλλωστε την ξέρετε ήδη. Πηγαίνετε σε περιοχή κινδύνου. Εύχομαι, λοιπόν, να γυρίσετε με ασφάλεια στην Πατρίδα, αφού έχετε επιτελέσει το καθήκον σας.

Επαναλαμβάνω, έχω εξηγήσει επανειλημμένα εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης στην ελληνική κοινωνία ότι η αποστολή σας δεν είναι «αποστολή κρουαζιέρας». Είναι αποστολή στην οποία εκτίθεστε η καθεμιά και ο καθένας από εσάς σε κίνδυνο. Το κάνετε επιτελώντας το συνταγματικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι η προστασία των εθνικών συμφερόντων.

Θα ήθελα να ξέρετε ότι οι ευχές μας, οι σκέψεις μας θα σας συνοδεύουν σε όλη τη διάρκεια της αποστολής σας. Θα έρθω να σας βρω, όπως έκανα και με την «ΥΔΡΑ», στην Ερυθρά Θάλασσα, πιθανότατα συνοδευόμενος από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Γιοσέπ Μπορέλ (Josep Borrell).

Έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι θα επιδείξετε τον επαγγελματισμό, τον ζήλο, την προσήλωση στο καθήκον, την εθνική υπερηφάνεια που χαρακτηρίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία.  Σας εύχομαι από την καρδιά μου, επίσης, να είστε ασφαλείς, να γυρίσετε πίσω στις οικογένειές σας. Ο Άη Νικόλας να είναι στην πλώρη των «ΨΑΡΩΝ».

Ευχαριστώ πολύ».

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Φ/Γ «ΨΑΡΑ», ο κ. Δένδιας δώρισε στον Κυβερνήτη το εικόνισμα του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, του Αγίου Νικολάου και ευχήθηκε προς το πλήρωμα «καλή επιτυχία» στην αποστολή του.

Previous article
Πάντα στη κορυφή του πίνακα των μεταλλίων η Ελλάδα – 🏊O πιο γρήγορος Ευρωπαίος κολυμβητής στην πεταλούδα είναι ο φοβερός Στέργιος Μπίλας🥇Στον τελικό των 50μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το 2ο για την Ελλάδα στη διοργάνωση.💪Πολλά συγχαρητήρια Στέργιο – Η απονομή του 🥇και ο Εθνικός Υμνος 🇬🇷για τον Απόστολο Παπαστάμο, για την πρώτη θέση στα 400 μικτή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα – 🥉Χάλκινο μετάλλιο η 4χ200μ ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου🇬🇷 Ο Δημήτρης Μάρκος, ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, ο Κωνσταντίνος Στάμου και ο Ανδρέας Βαζαίος με το 7:09.73 ανέβηκαν στη τρίτη θέση του βάθρου στο Βελιγράδι – Ο συγκλονιστικός τερματισμός του Απόστολου Παπαστάμου στα 400 μικτή ατομική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που του έδωσε το 🥇το πανελλήνιο ρεκόρ και την πρόκριση στο Παρίσι – 🏊‍♂️Ο Απόστολος Παπαστάμος έκανε την κούρσα της ζωής του στον τελικό των 400μ. μικτής ατομικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου.🥇Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με πανελλήνιο ρεκόρ 4:10.83 και πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Ντυμένος στο «χρυσάφι» επέστρεψε ο Απόστολος Παπαστάμος (vids, pics) – ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΠΙΛΑΣ: Μετάλλιο Νο29 για την Ελλάδα
Next article
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ