Σχολική στέγη και Flyover στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης, καθώς και η άμβλυνση των επιπτώσεων που έχει στην πόλη η κατασκευή του Flyover βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον νέο Υπουργό, καθώς και τον νέο Υφυπουργό Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, ο οποίος ανέλαβε από σήμερα και επίσημα τα καθήκοντά του.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αγγελούδης παρέθεσε στον κ. Λιβάνιο τις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη σχολική στέγη, οι οποίες αφορούν στην αντικατάσταση των λυόμενων σχολείων, καθώς και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κατασκευή της υπερυψωμένης λεωφόρου.

«Είχα τη μεγάλη χαρά να υποδεχτώ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης τον νέο Υπουργό Εσωτερικών και καλό φίλο, τον κ. Λιβάνιο, καθώς και τον νεοτοποθετηθέντα και συμπολίτη μας Υφυπουργό, τον κ. Γκιουλέκα. Η συζήτηση περιελάμβανε μόνο τα προβλήματα της πόλης, τα οποία δημιουργούνται από τη δύσκολη καθημερινότητα που έχουμε λόγω της εκτέλεσης ενός απαραίτητου έργου, το οποίο όμως έχει τις γνωστές αβελτηρίες στο κυκλοφοριακό της πόλης. Έθεσα στον Υπουργό Εσωτερικών, στο πρόσωπο του οποίου έχω βρει έναν συμπαραστάτη, τόσο στο θέμα της αντιμετώπισης της καθαριότητας, όσο και σε άλλες παρεμβάσεις, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τη σχολική στέγη στην πόλη μας. Ένα πρόβλημα το οποίο καλείται να βρει άμεσες απαντήσεις στο επόμενο διάστημα και για το οποίο θα είμαστε σε επικοινωνία μέχρι να δούμε πώς θα ξεκινήσουμε τις παρεμβάσεις μας, τουλάχιστον σε αυτές τις περιπτώσεις όπου η ανάγκη είναι άμεση και απαραίτητη. Πρέπει όλοι οι φορείς να εργαστούμε, προκειμένου να λύνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας», ανέφερε ο κ. Αγγελούδης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση. 

«Είχα τη χαρά να επισκεφτώ τον φίλο μου δήμαρχο, Στέλιο Αγγελούδη. Πράγματι συζητήσαμε τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ιδίως επικεντρωθήκαμε στο θέμα της λείανσης των συνεπειών από την κατασκευή του Flyover και πώς μπορούμε σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία να γίνει πιο εύκολη η ζωή των κατοίκων, μέχρις ότου να ολοκληρωθεί το πολύ σημαντικό αυτό έργο», δήλωσε ο κ. Λιβάνιος και πρόσθεσε: «Ήδη κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας προσπαθούμε να χρηματοδοτήσουμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης για να γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων τις νυχτερινές ώρες, ώστε να μην επιβαρύνεται κυκλοφοριακά η περιοχή. Συζητήσαμε και το θέμα της σχολικής στέγης, για το οποίο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ψάχνουμε να βρούμε άμεσα έναν τρόπο χρηματοδότησης τουλάχιστον των άμεσα κατεπειγουσών αναγκών, ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τους μαθητές».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ