Δήλωση ΥΕΘΑ Ν. Δένδια για τη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, σχετικά με τη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετέχει, στις Βρυξέλλες:

«Έχουμε σήμερα εδώ, στις Βρυξέλλες, την Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, την προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα.

Συζητήσαμε, όπως πάντα, για την ενδυνάμωση και την εμβάθυνση του ΝΑΤΟ.

Για την Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη σημασία να θυμίζουμε πάντα ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο μια στρατιωτική συμμαχία. Είναι μια Συμμαχία αξιών και αρχών.

Και σε αυτό το πλαίσιο, το πιο σημαντικό είναι η τήρηση των Συνθηκών, η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου στις διακρατικές σχέσεις.

Απ’ εκεί και πέρα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων της Δυνάμεων.

Αναφέρθηκα στη δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, της νέας προσπάθειας για να μπει η καινοτομία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Και, επίσης, είχα την ευκαιρία να αναφερθώ στην πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Πολωνού Πρωθυπουργού Τουσκ για τη δημιουργία του «θόλου» αντιαεροπορικής προστασίας πάνω από την Ευρώπη.

Επίσης, στο περιθώριο της συνάντησης είχα μια σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό μου».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ