Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώνει ότι σήμερα, 13.06.2024, οι Αρχαιολογικοί Χώροι της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών θα παραμείνουν κλειστοί από τις 12:00 έως τις 17:00, λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Όσοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για το διάστημα 12.00 με 17.00, μπορούν να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο μετά την επαναλειτουργία του στις 17.00, στο διάστημα 17.00 με 20.00.

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2024

Ανακοίνωση

Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώνει ότι σήμερα, 13.06.2024, οι Αρχαιολογικοί Χώροι της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών θα παραμείνουν κλειστοί από τις 12:00 έως τις 17:00, λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

Όσοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για το διάστημα 12.00 με 17.00, μπορούν να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο μετά την επαναλειτουργία του στις 17.00, στο διάστημα 17.00 με 20.00.

Συνιστάται στο κοινό η λήψη των απαιτούμενων μέτρων αυτοπροστασίας κατά την επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2024

Ανακοίνωση

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 13-06-2024 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), λόγω της επικράτησης υψηλών θερμοκρασιών σε μεγάλο μέρος της χώρας και στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας από τους κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση αυτών των φαινομένων, οι αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων έχουν ήδη ενημερώσει τα τοπικά ΜΜΕ, τους τουριστικούς πράκτορες και το κοινό, ως προς τα ωράρια λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι μείζονος σημασίας και επισκεψιμότητας αρχαιολογικοί χώροι Δελφών, Ολυμπίας, Μυκηνών, Επιδαύρου, Κνωσού, Δωδώνης, καθώς και των Π.Ε. Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας, ν.Κέρκυρας, θα παραμείνουν ανοιχτοί σύμφωνα με το καθορισμένο ωράριό τους, όπως και οι αρχαιολογικοί χώροι των Περιφερειών Ηπείρου, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας εκτός των Π.Ε. Μαγνησίας και Τρικάλων.

Οι αρχαιολογικοί χώροι στις ΠΕ Κρήτης, Π.Ε Δωδεκανήσου, Κυκλάδων Πελοποννήσου και Αττικής συμπεριλαμβανομένων και των αρχαιολογικών χώρων της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών θα παραμείνουν κλειστοί κατά τις μεσημβρινές ώρες από 12.00μμ έως 17.00μμ.

Παρακαλείται το κοινό να επικοινωνεί με τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ