Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα»

Αθήνα, 23 Μαΐου 2024 

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα. Η οικονομία καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και η εμπιστοσύνη των πολιτών και της επιχειρηματικής κοινότητας έχει επιστρέψει. Κάτι που αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία. Το πρώτο τετράμηνο δημιουργήθηκαν περισσότερες από 188.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 132.000 τον Απρίλιο. Πρόκειται για ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας. Μάλιστα οι 6 στις 10 θέσεις ήταν πλήρους απασχόλησης. Αυτό από μόνο του επιβεβαιώνει περίτρανα ότι οι πολιτικές που εφαρμόζουμε κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση». Αυτό δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, από το βήμα του εκδήλωσης της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), που πραγματοποιείται στην Ύδρα.

«Ως Πολιτεία», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «έχουμε δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας που είναι γενναιόδωρο για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και όλους τους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος του κράτους πρόνοιας και αυτόν ακολουθούμε πιστά».

Αναφερόμενη στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είπε: «αναγνωρίζουμε τη συμβολή του τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης στο ΑΕΠ της Ελλάδας, στην απασχόληση και στα δημόσια ταμεία». Όπως σημείωσε η Υπουργός, «οι πρόσφατες νομοθετικές προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση της επαγγελματικής ασφάλισης αποτελούν ένα καίριο βήμα για την εξασφάλιση μεγαλύτερης συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και την ενθάρρυνση της αποταμιευτικής κουλτούρας των Ελλήνων».

Ειδική αναφορά έκανε, η Δόμνα Μιχαηλίδου, στη μεταρρύθμιση-ορόσημο στις επικουρικές συντάξεις μέσω της δημιουργίας του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Νέων Ασφαλισμένων (ΤΕΚΑ). «Η μεταρρύθμιση αυτή», είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «εισάγει ατομικούς συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς για τους νέους εργαζόμενους, προωθώντας μια κουλτούρα μακροπρόθεσμων επενδύσεων και αποταμίευσης».

Σχετικά με τη δυνατότητα που δόθηκε στους συνταξιούχους που επιθυμούν να εργαστούν, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε πως οι αριθμοί ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. «Περισσότεροι από 82.000 συνταξιούχοι εγγράφηκαν στην πλατφόρμα, ενισχύοντας σημαντικά τα προβλεπόμενα έσοδα του ΕΦΚΑ κατά 200 εκατ. ευρώ» είπε.

Καταλήγοντας, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σημείωσε: «Ας συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε -κυβέρνηση, πολίτες και ασφαλιστικός κλάδος- για να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες της ιδιωτικής ασφάλισης. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα ασφαλέστερο, πιο ευημερούν μέλλον για όλους».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια παρουσίας της στην Ύδρα, είχε την ευκαιρία, να συζητήσει με πολίτες, με εργαζόμενους, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και με επιχειρηματίες, για τα ζητήματα της καθημερινότητας και τις προοπτικές του νησιού. 

Μάλιστα βρέθηκε και στο Γυμνάσιο του νησιού όπου συζήτησε με τα παιδιά για τα μελλοντικά τους σχέδια, αλλά και για την σπουδαιότητα του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα «Πειραιάς – ΝΑΤ – Ναυτοσύνη». Μια πρωτοβουλία που συνδέει τη νέα γενιά με τη ναυτοσύνη και αποτελεί πυξίδα για το ναυτικό επάγγελμα.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ