Δήλωση Στάθη Κωνσταντινίδη για την 105η επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού – ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΥΡΟΣ» – Μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη για την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – Εκδήλωση τιμής και μνήμης  για τα 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των  353.000 Ελλήνων του Πόντου – Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ στις Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

  Θεσσαλονίκη, 19 Μαΐου 2024

Δήλωση Στάθη Κωνσταντινίδη για την 105η επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, για την 105η επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Μετά το ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης, ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε:

«Εκατό πέντε χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, τριάντα χρόνια από την αναγνώριση της από την Ελληνική Πολιτεία και τον καθορισμό της 19ης Μαΐου ως ημέρας πένθους και μνήμης των 353.000 θυμάτων της, για τη γενιά μου, τα θύματα δεν είναι μακρινοί πρόγονοί μας, είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, οι εκτοπισμένοι.

Ο ξεριζωμός δεν είναι μια απόμακρη ιστορία, είναι οι αφηγήσεις τους, αυτές που ακούσαμε μέσα στους λυγμούς, από τα στόματά τους. Είναι τα ντοκουμέντα που άφησαν πίσω στις αλησμόνητες πατρίδες και που στέκουν αγέρωχα να μαρτυρούν την ποιότητα, την αγάπη και την πίστη αυτών των ανθρώπων. Είναι τα ιερά και τα όσια που κουβάλησαν μαζί τους, μέσα στις κακουχίες, ως λόγο ύπαρξης και πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Γι’ αυτό, για εμάς, η υπεράσπιση της αλήθειας, η απόδοση τιμής, είναι ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, όπως είναι μεγάλη η ευθύνη μας να μεταδώσουμε την αλήθεια στις επόμενες γενιές. Και ας γίνει η υπεράσπιση των παθών των Ποντίων, υπεράσπιση της ειρήνης για όλο τον κόσμο.

Η πατρίδα μας δεν εχθρεύεται κανέναν, όμως δεν κάνουμε σπιθαμή πίσω από τα εθνικά μας δίκαια».

Αθήνα, 19 Μαΐου 2024
Νίκος Ανδρουλάκης:
 «Θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η μνήμη είναι φρουρός»

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη παρέστη το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Ποντιακής Γενοκτονίας, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Πριν από 30 χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, αναγνώρισε την Ποντιακή Γενοκτονία και καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης, γιατί η μνήμη είναι φρουρός για να μην ξανασυμβούν τέτοιες φρικαλεότητες.

Όμως, ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση των γενοκτονιών όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας συνεχίζεται. Θα τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας.

Δεν μπορώ να μην πω, κλείνοντας, ότι πριν από λίγες εβδομάδες έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος που έδωσε μεγάλη μάχη, αγωνίστηκε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο αείμνηστος Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Αιωνία του η μνήμη».

19.05.2024

Μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη για την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ξεκάθαρο μήνυμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, από τη Θεσσαλονίκη, αφού κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Γενοκτονίας και άκουσε τη συγκινητική ερμηνεία του μικρού Αρσένη με την ποντιακή λύρα.

«Αυτό το παιδί δικαιούται και αξίζει να μεγαλώσει και να διαπρέψει σε μια σύγχρονη Ελλάδα, η οποία θα έχει μια κυβέρνηση που θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη των προγόνων του», τόνισε ο Στ. Κασσελάκης, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Αριστεράς για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστικά σχέση φιλίας και καλής γειτονία αν δεν αναγνωριστεί αυτό το έγκλημα από τη σύγχρονη Τουρκία», υπογράμμισε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεσμευόμενος ότι από κάθε θεσμικό ρόλο που θα αναλάβει θα αναδεικνύει διαρκώς το ζήτημα αυτό στη διεθνή του παρουσία, όπως θα πράττει και με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Κάλεσε, τέλος, την Τουρκία να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στα Χριστιανικά Μνημεία και συνολικά στο Διεθνές Δίκαιο. 

Πειραιάς, 19/5/2024

Εκδήλωση τιμής και μνήμης  για τα 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των  353.000 Ελλήνων του Πόντου

Συμβολική φωταγώγηση του Μνημείου Γενοκτονίας «Πυρρίχιο Πέταγμα»

στην πλατεία Αλεξάνδρας σε κόκκινο χρώμα προς τιμήν των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού

Με μια  συγκινητική  εκδήλωση τιμής και  μνήμης στο Μνημείο Γενοκτονίας «Πυρρίχιο Πέταγμα» στην πλατεία Αλεξάνδρας, ο Δήμος Πειραιά και ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος,  τίμησαν τη συμπλήρωση 105 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Μάλιστα, το Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου «Πυρρίχιο Πέταγμα» φωταγωγήθηκε συμβολικά με κόκκινο χρώμα, στην μνήμη των 353.000 Ελλήνων της Γενοκτονίας.

Πριν την έναρξη της  τελετής,  πραγματοποιήθηκε η είσοδος στο μνημείο  της ομάδας δρομέων «Πόντος – Δρόμος Μνήμης»,  οι οποίοι άναψαν  την φλόγα του μνημείου. Οι  δρομείς  ξεκίνησαν  από  το Μνημείο «Ηρώων Ελλήνων του Πόντου» της Καλλιθέας, ένα από τα πρώτα μνημεία που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα.

Η τελετή ξεκίνησε με  επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ.  Σεραφείμ και ακολούθησαν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια, σε  μουσικό – αφηγηματικό δρώμενο, ακούστηκε η ωδή προς τον Άγνωστο Στρατιώτη  από τον λυράρη Ηλία Υφαντίδη, τον Παναγιώτη Κοπαλίδη στο νταούλι και τον Λεωνίδα Μιχαηλίδη στο βιολοντσέλο.  Ακολούθησε καλλιτεχνικό αφιέρωμα με τίτλο «Δεν τελειώσαμε… Ο Χριστός Ανέστη!!!», με αφηγήσεις από τις κυρίες Σουλτάνα Βαρυτυμιάδη και Άννα Καλαϊτζόγλου και με τη συμμετοχή της  χορωδίας ενηλίκων της «Κιβωτού του Πόντου».

Την εκδήλωση έκλεισαν οι πυρριχιστές του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, οι οποίοι χόρεψαν  τον πυρρίχιο χορό υπό τις οδηγίες του Όμηρου Παχατουρίδη.

Η τελετή  ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Την  εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά  η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Το Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου «Πυρρίχιο Πέταγμα», έργο του εικαστικού Παναγιώτη Τανιμανίδη, ανεγέρθηκε στην πλατεία Αλεξάνδρας το 2017, με δωρεά του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ευάγγελου Μαρινάκη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ,  σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Βρισκόμαστε  στην όμορφη ακτή της Πειραϊκής χερσονήσου, μπροστά στο υπέροχο συμβολικό μνημείο, το  «Πυρρίχιο Πέταγμα», που μάς δώρισε ο ευπατρίδης και μεγάλος ευεγέρτης της πόλεως και της Μητροπόλεώς μας ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος  Μαρινάκης  και ανευρισκόμεθα των μακαρίων εκείνων ψυχών για να πάρουμε ψυχική ευστάθεια για να προσλάβουμε εμψυχία και γενναιότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες ιστορικές προκλήσεις και προσκλήσεις των καιρών μας».

Τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο οποίος, στον χαιρετισμό του,  τόνισε: 

«Η 19η  Μαΐου, έχει καθιερωθεί από την ελληνική πολιτεία ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τους 353.000 Έλληνες, οι οποίοι εξοντώθηκαν σε μια από τις πιο εγκληματικές πράξεις κατά της ανθρωπότητας στη σύγχρονη ιστορία. Προς τιμήν τους, ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο από το 2017, αυτή την εκδήλωση στην πόλη μας. Φωταγωγήθηκε επίσης το εμβληματικό αυτό μνημείο, το «Πυρρίχιο Πέταγμα», πάνω από τη θάλασσα του Πειραιά, ώστε να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε. Ως δημοτική αρχή, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι σε αυτό το σημείο, στην πλατεία Αλεξάνδρας, ανεγέρθηκε πριν από 7 χρόνια ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ένα μνημείο με υπερτοπικό χαρακτήρα, το οποίο πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς για τους απανταχού Ποντίους. Για αυτό και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος έχει εντάξει  και φέτος την εκδήλωση στον Πειραιά στις κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται καθιερωμένα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 

Θα ήθελα να  ευχαριστήσω  για μια ακόμη φορά δημόσια, τον δωρητή του Μνημείου κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, χάρη στον οποίο έγινε εφικτή η ανέγερση ενός τόσο επιβλητικού και σημαντικού μνημείου, στο οποίο ο Πειραιάς και οι Πειραιώτες μπορούν να τιμούν με τον τρόπο που αρμόζει στην ιστορία αυτής της πόλης τα θύματα της Γενοκτονίας. Και αυτό διότι ο Πειραιάς υπήρξε ανέκαθεν, χάρη στη θάλασσα και το λιμάνι, τόπος υποδοχής και φιλοξενίας χιλιάδων προσφύγων, όχι μόνο από τον Πόντο και την Μικρά Ασία, αλλά και από άλλες πατρίδες. Είναι χρέος μας να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μας μνήμη, ώστε να μην υπάρξουν ποτέ στο μέλλον παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σαν αυτό της γενοκτονίας των Ποντίων, την οποία και περιμένουμε, αλλά και απαιτούμε να αναγνωρίσει η παγκόσμια κοινότητα.

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους σε μια γενοκτονία, η οποία πρέπει να αναγνωριστεί καθολικά και παγκοσμίως. 

Είμαστε για άλλη μια χρονιά στην πλατεία Αλεξάνδρας, στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου «Πυρρίχιο Πέταγμα», που ανεγέρθηκε  με δωρεά του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, για να τιμήσουμε τις ψυχές αυτών των ανθρώπων, αλλά και να περάσουμε  ένα μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη και να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο».

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος  Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δίνουμε το «παρών» και εφέτος,  στην πλατεία Αλεξάνδρας, στον Πειραιά, στο πρώτο λιμάνι της χώρας υποδοχής των κατατρεγμένων προσφύγων του 1923. Στεκόμαστε με δέος και ευλάβεια στη σκιά του εμβληματικού μνημείου  για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ένα μνημείο – σύμβολο στο διάβα του χρόνου, που ιστορεί την πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού από την αναγκαστική αναχώρηση από τα πάτρια εδάφη μέχρι το ρίζωμά του στον Ελλαδικό χώρο.  Ένα μνημείο για το οποίο οι Έλληνες ποντιακής καταγωγής νιώθουμε τόσο υπερήφανοι για το καταπληκτικής σύλληψης συμβολισμό του   από τον  Παναγιώτη Τανιμανίδη όσο και ευγνώμονες απέναντι στον δωρητή του  Ευάγγελο Μαρινάκη.

Σήμερα, το πανανθρώπινο μήνυμα που ευαγγελίζεται το αίτημα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας είναι τραγικά επίκαιρο και καθίσταται αναγκαία η άμεση υλοποίησή του». 

Εκ μέρους του δωρητή του μνημείου Ευάγγελου Μαρινάκη, χαιρετισμό απηύθυνε η  Φωτεινή Υψηλάντη, Πρόεδρος της ALTER EGO MEDIA, η οποία ανέφερε:

«Σεβασμιώτατε,

Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα, 19 Μαΐου 2024, 105 χρόνια από την αποβίβαση του Κεμάλ στη Σαμψούντα και την έναρξη της δεύτερης και σκληρότερης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Και όμως! Η ποντιακή λύρα δεν σίγησε! Το δοξάρι, ακόμη και εάν το τσάκισαν, συνεχίζει να πάλλεται δυνατό επάνω στις χορδές της!  Βάλσαμο στις ανοιχτές πληγές που ζητούν δικαίωση!

«Να ανασπαλώ ’κ’ επορώ!»: να ξεχάσω δεν γίνεται. Η  μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού παραμένει ζώσα και περνά ως πολύτιμο φυλαχτό από γενιά σε γενιά.

19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης και Ημέρα Τιμής! Για τις 353.000 ζωές που χάθηκαν, για κάθε κραυγή πόνου που έσχισε τον αγέρα, για κάθε κλάμα ανυπεράσπιστου παιδιού, για κάθε σταγόνα αίματος που κύλησε τόσο άδικα.

Βρισκόμαστε εδώ, θεματοφύλακες μίας Ιστορίας που δεν μπορεί να ξεχαστεί.                                             Το «Πυρρίχιο Πέταγμα», το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ορθώνεται εδώ ως παραστάτης μνήμης και περικλείει συμβολικά όλο το δράμα του ξεριζωμού!

Λύρες, νταούλια, κλειδιά χαμένων σπιτιών αλλά και μια πένα. Μια πένα που γράψαμε την Ιστορία μας, ώστε να μην λησμονηθεί ποτέ! Γιατί τα παιδιά των Ελλήνων του Πόντου δεν είχαν παραμύθια! Είχαν τις αφηγήσεις του ξεριζωμού των πατέρων τους.

Έφτασαν στον Πειραιά, τσακισμένοι, πριν από έναν αιώνα, μην έχοντας τίποτα άλλο πάρα μόνο την αγέρωχη ψύχη τους. Οι δρόμοι του Πειραιά ποτίστηκαν με το τραύμα του ξεριζωμού. Οι ρακένδυτοι και οι ξυπόλυτοι, ρίζωσαν και «πάππον προς πάππον ’κράτεσαν κειμήλια ματωμένα».

Ο Ποντιακός Ελληνισμός, συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόοδο της μητέρας Πατρίδας και στον πλούτο της πολιτισμικής της ταυτότητας.

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι μια μαύρη σελίδα στην ίδια την οικουμενική ιστορία του ανθρώπου, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο αγώνας, για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, συνεχίζεται. Είμαστε εδώ! Δεν ξεχάσαμε! Δεν ξεχνάμε! Και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, ώσπου η Ημέρα αυτή Μνήμης να γίνει και Ημέρα Συγνώμης!».

Στεφάνια κατέθεσαν:

-Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Αλέξανδρος Τζεφεράκος.

-Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά  Σταυρούλα Αντωνάκου.

-Εκ μέρους του  δωρητή του Μνημείου Ευάγγελου Μαρινάκη,  η  Πρόεδρος της ALTER EGO MEDIA  Φωτεινή Υψηλάντη.

-Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων Χρήστος Δημόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης :

Οι  Βουλευτές  Α΄  Πειραιά Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και Β΄ Πειραιά Γιώργος  Βρεττάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος,  οι Αντιδήμαρχοι: Παναγιώτης Αβραμίδης, Δημήτρης Καρύδης,  Αντώνης Μοραντζής και Χαρουτιούν Μαρκαριάν,  οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γιώργος Βίτσας,   Χαράλαμπος Λιακόσταυρος και Αλεξάνδρα  –  Γερασιμούλα Τουμαζάτου,  οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι Άγγελος – Ιωάννης  Μπουλντούμης και  Χρήστος Φωτιάδης,  η Πρόεδρος της  Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Παναγιώτα Θειακούλη – Βοϊδονικόλα, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  Α΄/θμιας εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ.  Δρακούλης Κούβαρης, από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο Ιωάννης Νικολακάκης, η Ανθυπαστυνόμος Βασιλική Κοντολάτη, ο  Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά Μιχάλης Αγρανιώτης, μέλη της ποντιακής κοινότητας κ.ά.

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ στις Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού
Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού
Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, παρέστη στις
εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν Επιμνημόσυνη Δέηση στον Καθεδρικό
Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου
Ευρίπου κ.κ Χρυσοστόμου, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου
Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’, και κατάθεση στεφάνων στο
Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ