Αυτοψία στο Thess Intec από τον ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη

Θεσσαλονίκη, 16 Μαΐου 2024

Αυτοψία στην έκταση που θα κατασκευαστεί το Thess Intec, στην περιοχή της Περαίας, πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Μαζί με τον  Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Τεχνολογικού Πάρκου, κ. Νίκο Ευθυμιάδη, τους Δημάρχους Θερμαϊκού και Θέρμης, κυρίους Θεόδωρο Τζέκο και Θεόδωρο Παπαδόπουλο και συνεργάτες τους, επισκέφθηκαν την έκταση των 768 στρεμμάτων, όπου θα δημιουργηθεί μια “πολιτεία” καινοτομίας και έρευνας, στα πρότυπα αντίστοιχων πάρκων του εξωτερικού.

Ο Υφυπουργός χαρακτήρισε το εμβληματικό έργο ως το  «next big thing» που θα βελτιώσει θεαματικά την εικόνα και τις προοπτικές της περιοχής, αφού θα απασχολούνται σε αυτό χιλιάδες εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης  και θα καταστήσει τη Βόρεια Ελλάδα ελκυστικό παγκόσμιο προορισμό για επιχειρήσεις και ερευνητές που θέλουν να προωθήσουν και να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες.

«Το Thess Intec δεν αποτελεί πλέον φιλόδοξο όραμα, αλλά βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην πραγματοποίησή του. Είναι η πιο μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλία στο χώρο της καινοτομίας, καλύπτει το κενό ανάμεσα στην ακαδημαϊκή και την εφαρμόσιμη έρευνα, δημιουργεί μόχλευση στην επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα, χιλιάδες θέσεις εργασίας και καθιστά τη Μακεδονία και τη Θράκη πόλο έλξης εταιριών υψηλής τεχνολογίας και ανθρώπινου δυναμικού υψηλού επιπέδου.

Αποτελεί όραμα του κ. Ευθυμιάδη, που αγκαλιάστηκε από επιχειρήσεις και υιοθετήθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως αποτελεί γέννημα του Υφυπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, που του παρέχει όλο το ενδιαφέρον και την υποστήριξή του, αφού ανοίγει νέους δρόμους για τη Βόρεια Ελλάδα και διευρύνει τους τεχνολογικούς και οικονομικούς ορίζοντες της» τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης. 

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ