Ο Δήμος Πειραιά στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Μασσαλία της Γαλλίας

Πειραιάς 10/5/2024

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Γέμελος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Μασσαλία την Τετάρτη  8 Μαΐου.

Ο κ. Γέμελος παρευρέθηκε στην τελετή άφιξης στο λιμάνι της Μασσαλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρόεδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Benoît Payan. Νωρίτερα συμμετείχε στην αρμάδα των σκαφών που συνόδευαν το Belem.

Επιπλέον ο κ. Γέμελος αντάλλαξε εθιμοτυπικά δώρα με τον Δήμαρχο κ. Benoît Payan και με την πρώτη Αντιδήμαρχο -και πρώην Δήμαρχο Μασσαλίας- κα Michele Rubirola στο Δημαρχείο Μασσαλίας και έδωσε το παρών σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Μασσαλίας.

 Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε το ταξίδι της από το λιμάνι του Πειραιά στις 27 Απριλίου με το εμβληματικό Γαλλικό ιστιοφόρο Belem, για πρώτη φορά στην ιστορία δια θαλάσσης. Έπειτα από 11 ημέρες στην Ελλάδα, η Ολυμπιακή Φλόγα  έφτασε  στη Μασσαλία, συνεχίζοντας το ταξίδι της προς τη Γαλλική πρωτεύουσα για τους  33ους   Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά στις 17 Απριλίου, υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα, στη δεύτερη ημέρα του ταξιδιού της από την αρχαία Ολυμπία, όπου πραγματοποιήθηκε στην πόλη λαμπαδηδρομία ενώ στη συνεχεία με τιμές, λαμπρότητα και συγκίνηση, διεξήχθη η τελετή υποδοχής στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του ανέφερε:

«Αποδεχτήκαμε με πολύ μεγάλη χαρά την πρόσκληση του Δημάρχου Μασσαλίας Benoit Payan να συμμετέχουμε στην τελετή άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας. Με την Μασσαλία είμαστε αδελφοποιημένες πόλεις  από το 1984 και όπως μας τίμησαν στον Πειραιά με την παρουσία της πρώτης Αντιδημάρχου και πρώην Δημάρχου Μασσαλίας κας Michele Rubirola, δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε ως Δήμος Πειραιά παρόντες στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μασσαλία. Νιώθω υπερήφανος που ο Πειραιάς είχε έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της υφηλίου. Χαίρομαι που ο Δήμος Πειραιά απέδειξε για ακόμη μια φορά πως μπορεί να φιλοξενήσει  γεγονότα παγκόσμιου βεληνεκούς και κύρους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Μασσαλίας για την πρόσκληση και τη γενικότερη συνεργασία μας».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Γέμελος δήλωσε:

«Η διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας με την αποχώρηση του Belem από το λιμάνι του Πειραιά μετά τις υπέροχες εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος Πειραιά με προτροπή του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, έφτασε στη Γαλλία με την άφιξη του Belem στο λιμάνι της Μασσαλίας. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που μου έδωσε την δυνατότητα να ζήσω από κοντά αυτές τις στιγμές και να ξαναζήσω από διαφορετική θέση αυτή τη φορά την μαγεία του αθλητισμού. Ευχαριστώ επίσης τον κ. Παναγιώτου και το επιτελείο του για την υπέροχη φιλοξενία καθώς και το Δήμο Μασσαλίας. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Παρίσι 2024»!!

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ