Νίκος Ανδρουλάκης: “Ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών έπρεπε να στείλουν μήνυμα στον κ. Ερντογάν”

Αθήνα, 8 Μαΐου 2024

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στη ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε την κυβερνητική αβελτηρία σχετικά με τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής και την καταβαράθρωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

«Το να μειώσεις τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η κρίση και να κάνεις ελέγχους στην αγορά για να περάσει η μείωση στο προϊόν και όχι στην τσέπη του επιχειρηματία, είναι μια λύση που έχουμε προτάξει. Δεν την αξιοποίησε η Νέα Δημοκρατία» επισήμανε.

Σχετικά με τη νέα τουρκική πρόκληση και τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Τέσσερις μέρες πριν δει επισήμως τον Πρωθυπουργό, ο κ. Ερντογάν κάνει τα επίσημα εγκαίνια της Μονής της Χώρας ως τέμενος. Και αυτό που είχε να πει ο κ. Μητσοτάκης είναι πως αποτελεί “αχρείαστη ενέργεια”.  Για μένα δεν είναι μια “αχρείαστη ενέργεια”. Είναι τεράστια πρόκληση. Είναι προσβολή για αυτά τα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού. Είναι ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση, την κα. Φον ντερ Λάιεν και τον κ. Μισέλ, που ενώ ήξεραν από το 2020 ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει κάτι τέτοιο, δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν».

 «Είναι ή δεν είναι προσβλητική ενέργεια; Έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους να στείλουν ένα συνολικό μήνυμα. Για εμένα και αυτό είναι ένα μήνυμα: να πει ο πρωθυπουργός ότι “θα τα πούμε μια άλλη στιγμή”»πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στο μήνυμα της ευρωκάλπης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια: ο λαός μπορεί με ψήφο αποδοκιμασίας στη Νέα Δημοκρατία και ψήφο στήριξης στο ΠΑΣΟΚ να στείλει μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής,  να έχει σοβαρή αντιπολίτευση σήμερα και σοβαρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Previous article
Next article
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ