Σοφία Ζαχαράκη: 1.800 ωφελούμενοι θα έχουν τον προσωπικό βοηθό ως το τέλος του ‘25

8 Μαΐου 2024

Στα προγράμματα και τις πολιτικές του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, που διασφαλίζουν στα άτομα με αναπηρία, προσωπική και εργασιακή αυτονομία αναφέρθηκε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή στο Σκάι και στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Αυτή τη στιγμή όπως ανέφερε η υπουργός ποσό που υπερβαίνει τα 140 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, κατευθύνεται στα προγράμματα που υλοποιούνται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

Η κυρία Ζαχαράκη αναφέρθηκε ειδικότερα:

  • Στο πιλοτικό πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού, το οποίο έχει επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα και έως το ’25, αναμένεται περισσότεροι από 1.800 ωφελούμενοι να έχουν αποκτήσει τον προσωπικό τους βοηθό. Όπως σημείωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας βελτιώνονται αισθητά και στην Αττική που υπήρχε μεγαλύτερη δυσκολία, τα ποσοστά των συνδέσεων των ωφελούμενων με τους προσωπικούς βοηθούς. Συγκεκριμένα στην τελευταία καταβολή από τον ΟΠΕΚΑ έλαβαν το μισθό τους 708 άτομα-προσωπικοί βοηθοί. Προοπτικά και αφού αξιολογηθεί η πιλοτική φάση του προγράμματος, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταστεί και εθνική πολιτική.
  • Στο πρόγραμμα για την ένταξη στην αγορά εργασίας 200 ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. «Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ατόμων με αναπηρία που εργάζονται και αυτό θέλουμε να αλλάξει. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι και ο οδηγός μας για την υποστηριζόμενη απασχόληση» σημείωσε η κυρία Ζαχαράκη. 
  • Στο διευρυμένο πρόγραμμα λειτουργικών ανακαινίσεων σπιτιών και εργασιακών χώρων ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να ενισχυθεί η προσβασιμότητα και να επιτευχθεί η μέγιστη αυτονομία τους.
  • Τέλος στη φάση ολοκλήρωσης, είναι το πρόγραμμα της πρώιμης παρέμβασης. Δηλαδή η δυνατότητα εντοπισμού προβλημάτων ανάπτυξης του παιδιού ήδη από την ηλικία 0 – 3 ετών, πριν καν πάνε στο βρεφονηπιακό σταθμό.
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ