Δήμος Αθηναίων: Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης της ΟΧΕ (Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης)

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης της ΟΧΕ (Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης) από τον Δήμο Αθηναίων

Τέθηκαν τα χρονοδιαγράμματα και το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων του δήμου

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την έναρξη της αξιοποίησης του χρηματοδοτικού εργαλείου της ΟΧΕ (Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης) ύψους 101 εκατ. ευρώ που έχει διατεθεί στον Δήμο Αθηναίων από την Περιφέρεια Αττικής, με σκοπό την υλοποίηση σημαντικών έργων στην πρωτεύουσα για τα επόμενα έξι χρόνια, έγινε από την τεχνική ομάδα υποστήριξης του δήμου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων Βασίλη Π. Μπόκου στα γραφεία της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) στο Σεράφειο, τονίστηκε ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι να μπει η ΟΧΕ σε τροχιά υλοποίησης, ώστε να επωφεληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η πόλη και οι δημότες της από αυτό το σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μπόκος, τόνισε:

«Ήταν μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τα στελέχη της ΕΑΤΑ και τη διαχειριστική αρχή που επιτελεί έναν σημαντικότατο ρόλο για να “τρέξουν” τα έργα της ΟΧΕ στον δήμο μας. Βάλαμε μπρος τον σχεδιασμό, το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο της μεταξύ μας συνεργασίας, ούτως ώστε να υπάρχει μία ουσιαστική υποστήριξη και αλληλοβοήθεια. Όπως τόνισα και στη συνάντηση είναι σημαντικό κάθε οργανισμός, κάθε εταιρεία και κάθε φορέας μας να βλέπει τον δήμο ενιαία προκειμένου να αλληλοσυμπληρωνόμαστε, να αλληλοϋποστηριζόμαστε και να είμαστε αποτελεσματικοί».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ Ιωάννης Γεώργιζας, ανέφερε: 

«Θέσαμε τα πρώτα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη της υλοποίησης τόσο του προγραμματισμού της ΟΧΕ, όσο και άλλων μεγάλων έργων που ανήκουν σε διαφορετικά προγράμματα με σκοπό η πόλη να “προχωρά” χωρίς καθυστερήσεις. Ήταν μία συνάντηση που έβαλε τις βάσεις, ώστε να εργαστούμε από κοινού για το καλό της πόλης».  

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ΟΧΕ υπό τον τίτλο «Αθήνα 2030», που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αττική 2021 – 2027», ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά έργα και δράσεις τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πρωτεύουσας.

Στα έργα και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- η αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου, η αποκατάσταση πεζοδρόμων και πεζοδρομίων στο Εμπορικό Κέντρο, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στην Ακαδημία Πλάτωνος, η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και «πράσινων» διαδρομών, η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του δήμου Αθηναίων, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της περιφερειακής οικονομίας, καθώς και στοχευμένες υπηρεσίες υγείας σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες της πόλης.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ