Η αναγνώριση τέτοιων τραγικών γεγονότων, όπως και η διαρκής εγρήγορση απέναντι στη βία και το μίσος σε βάρος συνανθρώπων μας, αποτελούν αναγκαία συνθήκη για τη μη επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων και την ειρηνική συνύπαρξη εθνών και λαών – ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Αθήνα, 24.4.2024

Συμπληρώνονται 109 χρόνια από την έναρξη της συστηματικής εξόντωσης ενάμισι εκατομμυρίου Αρμενίων κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Πρόκειται για μια γενοκτονία που σχεδόν εξαφάνισε έναν πανάρχαιο λαό, ακμαίο χριστιανικό πυρήνα στο νότιο τμήμα του Καυκάσου.

Η αναγνώριση τέτοιων τραγικών γεγονότων, όπως και η διαρκής εγρήγορση απέναντι στη βία και το μίσος σε βάρος συνανθρώπων μας, αποτελούν αναγκαία συνθήκη για τη μη επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων και την ειρηνική συνύπαρξη εθνών και λαών. Τα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ