Συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια πραγματοποίησε στην Αθήνα, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιάννης Μαραγκός και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Βουτσίνος, παρουσία της Βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού, κατόπιν της πρόσφατης επικοινωνίας που είχε ο Δήμαρχος Σύρου–Ερμούπολης Αλέξανδρος Αθανασίου με τους Διοικητές της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ν. Αιγαίου και της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κυκλάδων

Σύρος, 17 Απριλίου 2024

Συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια πραγματοποίησε στην Αθήνα, την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Γιάννης Μαραγκός και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Βουτσίνος, παρουσία της Βουλευτή Κυκλάδων κας Κατερίνας Μονογυιού, κατόπιν της πρόσφατης επικοινωνίας που είχε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξανδρος Αθανασίου με τους Διοικητές της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ν. Αιγαίου και της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κυκλάδων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο χρόνιο κτιριακό ζήτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης, η οποία στεγαζόταν σε κτιριακό συγκρότημα σε περίοπτη θέση του λιμένα της Σύρου. Το συγκεκριμένο κτίριο δυστυχώς βρίσκεται σε εγκατάλειψη εδώ και αρκετά χρόνια, λόγω της επικινδυνότητάς του και χρήζει επισκευής και αποκατάστασης.  

Παράλληλα, τονίστηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση του τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον κ. Μαραγκό και τον κ. Βουτσίνο ότι επίκειται, μέσω του προγράμματος «Αίγις», η παραχώρηση πυροσβεστικών μέσων στους Δήμους της χώρας για την ενίσχυση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ενώ εξέφρασε πραγματικό ενδιαφέρον και δέσμευση για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος της Πυροσβεστικής, το οποίο δεν αφορά μόνο την Υπηρεσία της Ερμούπολης, αλλά και τις διοικητικές υπηρεσίες σε επίπεδο Νομού και Περιφέρειας που εδρεύουν το νησί.

Δεδομένης της καταγωγής του Υπουργού από τη Σύρο και της αγάπης που τρέφει για το νησί μας, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα θερμό και θετικό κλίμα και ολοκληρώθηκε με επίσκεψη και ξενάγηση των παρευρισκομένων στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.).

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ