Δήμος Αθηναίων: Πρώτο μέλημά μας για τις παιδικές χαρές η ασφάλεια των παιδιών

Οι περισσότερες παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα χωρίς την ανανέωση της καταλληλότητας λειτουργίας τους, με ευθύνη και γνώση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Μάλιστα, κατόπιν ελέγχων από τον φορέα πιστοποίησης τα έτη 2022 και 2023 δεν πιστοποιήθηκε η καταλληλότητά 11 παιδικών χαρών και η προηγούμενη δημοτική αρχή συνέχιζε να τις έχει σε λειτουργία, ενώ είχε εκπονηθεί μελέτη ανακατασκευής τους.

Επίσης, 15 ακόμα παιδικές χαρές είχαν ελεγχθεί και βρέθηκαν με προβλήματα στη λειτουργία τους χωρίς να λάβουν βεβαίωση λειτουργίας από τον φορέα και παρέμειναν ανοιχτές, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Στο όνομα της ασφάλειας των παιδιών και μετά από σχετική εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών, ανακοινώνουμε ότι διακόπτεται η λειτουργία των ακατάλληλων και επικίνδυνων παιδικών χαρών και δεσμευόμαστε μετά τις κατεπείγουσες ενέργειές μας, ότι ξεκινούν οι διαδικασίες ανακατασκευής τους.

Οι πρώτες ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές θα αρχίσουν να παραδίδονται τον Ιούνιο.

Οι παιδικές χαρές των οποίων θα διακοπεί η λειτουργία για λόγους ασφαλείας είναι οι:

1112 Κ.Π.Χ.Σίνα & Αραχώβης
2182 Κ.Π.Χ.Δεινοκράτους – Κολωνάκι
3288 Κ.Π.Χ.Ραυτοπούλου & Σουλιωτών – Ν. Κόσμος
4509 Α’ Κ.Π.ΧΑ – Άλσος Προμπονά
5509 Β’ Κ.Π.ΧΒ – Άλσος Προμπονά
6517 Κ.Π.ΧΚαβάφη & Ζαφειροπούλου – Κ. Πατήσια
7528 Κ.Π.ΧΣαβαγηνών & Διοπόλεως – Λαμπρινή
8540 Κ.Π.Χ.Ερμωνάσσης & Πιτυούντος – Θερμίδα
9586 Κ.Π.Χ.Βικέλα & Λαμπάκη – Κ. Πατήσια
10589 Κ.Π.Χ.Βαλλιάνων & Δαιπερφελδ – Πατήσια
11681 Κ.Π.Χ.Πλ. Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών
12795 Κ.Π.Χ.Βαφειοχωρίου & Παπαστράτου  – Γκύζη

Η νέα δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

  • Έχει ληφθεί η απόφαση ώστε να ενταχθεί η ανακατασκευή 9 παιδικών χαρών, των οποίων διεκόπη η λειτουργία, στο Π.Δ.Ε, με σκοπό την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού προμήθειας, τοποθέτησης και εγκατάστασης εξοπλισμού παιδικών χαρών, αστικού εξοπλισμού, δαπέδων και λοιπών υλικών.
  • Έχει συμφωνηθεί η ανακατασκευή 2 παιδικών χαρών, των οποίων διεκόπη η λειτουργία, μέσω χορηγίας άμεσα, ενώ μία ακατάλληλη παιδική χαρά αλλάζει χρήση και μετατρέπεται σε χώρο παιχνιδιού.
  • Δυο παιδικές χαρές που ήταν κλειστές για καιρό, ανακατασκευάζονται, ώστε να ανοίξουν άμεσα.
  • Έχουν ήδη δρομολογηθεί τα έργα επισκευής και θα παραδοθούν πλήρως επισκευασμένες στους δημότες, 15 παιδικές χαρές που έχρηζαν εργασιών συντήρησης.
  • Έχει γίνει πρόσκληση για την ανάθεση σε πιστοποιημένη εταιρία να κάνει επανέλεγχο όλων των παιδικών χαρών ώστε να λειτουργούν σύμφωνα με τη νομοθεσία και τα πρότυπα.
  • Σχεδιάζουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εφαρμοστεί ψηφιοποιημένο σύστημα διαχείρισης των παιδικών χαρών, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό στη διαδικασία διαχείρισής τους και τη διαρκή συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τα πρότυπα ασφαλείας.
  • Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους, η προκήρυξη διαγωνισμού για την 2ετή συντήρηση όλων των παιδικών χαρών που δεν βρίσκονται σε ενεργή σύμβαση συντήρησης.

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές, όπως υποδεικνύεται στον κάτωθι πίνακα:

ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
112Σίνα και Αραχώβης187Πλ. Δεξαμενής 
182Δεινοκράτους – Κολωνάκι187Πλ. Δεξαμενής 
223Δαμάρεως & Αλκέτου213Πλ.Πλυτά 
285Αριστάρχου & Αστυδάμαντος 
288Ραυτοπούλου & Σουλιωτών – Ν. Κόσμος260Χελντράιχ – Ν. Κόσμος 
296Κριναγόρου & Δημώνακτος 
509Α – Άλσος Προμπονά538Πανδίωνος & Σάρωνος 
517Καβάφη & Ζαφειροπούλου – Κ. Πατήσια538Πανδίωνος & Σάρωνος 
595Πλ Ζέρβα 
528Σαβαγηνών & Διοπόλεως – Λαμπρινή525Χριστιανουπόλεως & Θύσσου 
540Ερμωνάσσης & Πιτυούντος – Θερμίδα525Χριστιανουπόλεως & Θύσσου 
586Βικέλα & Λαμπάκη – Κ. Πατήσια595Πλ Ζέρβα 
597Ιακωβάτων 
589Βαλλιάνων & Δαιπερφελδ – Πατήσια538Πανδίωνος & Σάρωνος 
681Πλ. Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών193Ακομινάτου & Σαχίνη 
683Πλ. Πάφου686Πλατεία Καλλιγά – Πατήσια 
795Βαφειοχωρίου & Παπαστράτου  – Γκύζη744Πλ. Παλουμπιώτη 
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ