“Συμμετείχα στη διάσκεψη για τη στήριξη της Ουκρανίας, στο Παρίσι. Επαναβεβαιώσαμε την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την Ουκρανία, έτσι ώστε να μπορέσει να αμυνθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στη ρωσική εισβολή”-Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη διάσκεψη για τη στήριξη της Ουκρανίας στο Παρίσι

26 Φεβρουαρίου 2024

Δημοσιογράφος: Πέστε μας λοιπόν ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι συζητήσεις με τον Πρόεδρο Macron και με τους ομολόγους μας έχουν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον, πόσω μάλλον όταν συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πιστεύω ότι επαναβεβαιώσαμε την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την Ουκρανία έτσι ώστε να μπορέσει να αμυνθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στην ρωσική εισβολή. Νομίζω ότι καταλήξαμε και σε ένα πλαίσιο το οποίο θα σας έλεγα ότι δεν αποκλίνει ιδιαίτερα από τις αποφάσεις που έχουμε πάρει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το πώς μπορεί αυτή η βοήθεια, με πρακτικό τρόπο, να έχει πιο ουσιαστικό και χρήσιμο αποτέλεσμα για την Ουκρανία.

Από εκεί και πέρα, επειδή άκουσα και διάφορα σχόλια από συναδέλφους, ομολόγους μου, για ζητήματα τα οποία ενδεχομένως να συζητήθηκαν εντός της αίθουσας, θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής δυνάμεων, ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, εντός της Ουκρανίας. Ένα ζήτημα το οποίο για την Ελλάδα δεν υφίσταται και πιστεύω ότι δεν υφίσταται και για τη μεγάλη πλειοψηφία των ομολόγων μας.

📸(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Δημοσιογράφος: Τέθηκε θέμα ευρωπαϊκού στρατού;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως σας είπα δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα και νομίζω ότι αυτή η συζήτηση αποπροσανατολίζει και από την ουσία της προσπάθειάς μας να στηρίξουμε έμπρακτα αυτή τη στιγμή την Ουκρανία. Ευχαριστώ πολύ.

Previous article
Next article
Με χαρά υποδέχθηκα σήμερα τον φίλο Πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan, σε μια επίσκεψη που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εδραίωση των ήδη εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Στο πρόσωπό του, θέλω να τιμήσω τη μεγάλη κοινότητα Αρμενίων στην Ελλάδα. Με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan συζητήσαμε για τη διμερή μας συνεργασία σε τομείς όπως οι ΑΠΕ και η σύγχρονη τεχνολογία. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της «Enterprise Greece» και της «Enterprise Armenia».Συζητήσαμε και για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί με στόχο τον προσανατολισμό της Αρμενίας προς τη Δύση, τον οποίο στηρίζουμε απόλυτα. Η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ & του ΝΑΤΟ είναι έτοιμη να συμβάλει με τεχνογνωσία και εμπειρία στην οικοδόμηση αυτής της νέας φιλελεύθερης δημοκρατίας.-Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan στο Μέγαρο Μαξίμου
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ