Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το νέο Διοικητικό και το νέο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ – Ποσοστό 78,7% η παράταξη του Α. Τζιτζικώστα

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΠΕ.

Η ψηφοφορία από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Grand Hyatt Athens», μετά την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής και αφού προηγουμένως είχαν κατατεθεί οι υποψηφιότητες και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι συνδυασμοί και καταρτίστηκαν τα ψηφοδέλτια, με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής.
 
Μετά τη διαλογή των ψήφων η Εφορευτική Επιτροπή εξέδωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, με τον συνδυασμό «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας» να λαμβάνει ποσοστό 78,7% και να εκλέγει εννέα από τα δώδεκα αιρετά μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ.
 
Σημειώνεται ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν εξ οφίτσιο οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας και τα 12 αιρετά μέλη που εκλέχθηκαν σήμερα.
 
Η Εφορευτική Επιτροπή επικύρωσε τα εξής αποτελέσματα:
 
Αποτελέσματα ψηφοφορίας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ:
Ψήφισαν 335 μέλη της Γενικής Συνέλευσης από τους 356 εγγεγραμμένους στον εκλογικό κατάλογο.
Μετά τη διαλογή 333 ήταν τα έγκυρα ψηφοδέλτια, ένα άκυρο και ένα λευκό.
Από τα έγκυρα ψηφοδέλτια έλαβαν ανά συνδυασμό:
-«Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας» – 262 (ποσοστό 78,7%) – Εκλέγει 9 μέλη: Χρήστος Μιχαλάκης, Θεόδωρος Λεονταρίτης, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Μαρία Λιονή, Θωμάς Πιτούλης, Ιωάννης Περγαντάς, Χαράλαμπος Μπονάνος, Θεόδωρος Βερούτης, Λύσσανδρος Μεταξάς.
-«Περιφερειακό Αυτοδιοικητικό Κίνημα» – 37 (ποσοστό 11,1%) – Εκλέγει 1 μέλος: Ευάγγελος Αλμπάνης.
-«Περιφερειακή Συνεργασία» – 20 (ποσοστό 6%) – Εκλέγει 1 μέλος: Γιώργος Ιωακειμίδης.
-«Λαϊκή Συσπείρωση» – 14 (ποσοστό 4,2%) – Εκλέγει 1 μέλος: Σωτήρης Αβραμόπουλος.
 


Αποτελέσματα ψηφοφορίας για το νέο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ:
Με σειρά αριθμού σταυρών τακτικά μέλη εκλέγονται οι:
-Σοφία Μαυρίδου – Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
-Γιώργος Κοντογιάννης – Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας
-Βασίλης Ψαθάς – Αντιπεριφερειάρχης Άρτας
-Φιλήμων Ζαννετίδης – Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
-Κωνσταντίνος Κόντος – Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
 
Μετά το πέρας των εκλογών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους από όλη τη χώρα για την εμπιστοσύνη τους και για το ισχυρό 78,7% που έλαβε ο συνδυασμός μας ‘Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες’ στις σημερινές εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Και οι 13 Περιφέρειες μαζί. Ως μία. Θα είμαστε εδώ, ενωμένοι και τα επόμενα χρόνια, απέναντι σε όλες τις προκλήσεις και σε όλα τα μέτωπα, να δίνουμε μάχες καθημερινά και να εργαζόμαστε σκληρά για το καλό των συμπολιτών μας».
 
Το νέο Προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, στα γραφεία της ΕΝΠΕ, στις 10.30’ το πρωί.

Previous article
Next article
The New York Times: Μια θανατηφόρα ισραηλινή επιχείρηση που διέσωσε δύο ομήρους και επικείμενα νομικά δεινά για τον Ντόναλντ Τραμπ – Αυτή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Τράπεζα Αγάπης είναι κλειστή – Το Ισραήλ έσωσε δύο ομήρους σε μια θανατηφόρα επιχείρηση – Μια άλλη μεγάλη εβδομάδα στο δικαστήριο για τον Τραμπ – Ο νέος πρόεδρος της Φινλανδίας αντιμετωπίζει μια απροσδόκητη δοκιμασία -Πώς η Κίνα έφτιαξε την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD σε δολοφόνο της Tesla – Ένας δικαστής της Ατλάντα είπε ότι θα προχωρήσει σε ακρόαση αργότερα αυτή την εβδομάδα που εξετάζει μια ρομαντική σχέση μεταξύ των δύο εισαγγελέων που ηγούνται της υπόθεσης εκλογικής παρέμβασης εναντίον του Τραμπ – Τα ηλιακά πάνελ είναι απαραίτητα για ένα μέλλον καθαρής ενέργειας, αλλά απαιτούν πολύ χώρο, που συχνά περιλαμβάνει οικοδόμηση σε κρίσιμες περιοχές για την άγρια ζωή – Χωρίς καταθέσεις στην Love Bank της Σλοβακίας
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ