Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ετήσια εκδήλωση της Διεθνούς Ναυτικής και Βιομηχανικής Ένωσης-WIMA

Πειραιάς, 8/2/2024

Ο  Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  παρευρέθηκε στην ετήσια  εκδήλωση  της Διεθνούς Ναυτικής και Βιομηχανικής Ένωσης-WIMA, ενός εκ των πιο σημαντικών ναυτιλιακών Cluster που εδρεύουν στον Πειραιά, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς.

Ο  κ. Μώραλης, στον χαιρετισμό του,  αναφέρθηκε στην αδιάρρηκτη σχέση του Πειραιά με τη ναυτιλία και την επιχειρηματικότητα, ενώ υπογράμμισε τη στενή συνεργασία του δήμου με τη WIMA – στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας – σε επίπεδο προώθησης της καινοτομίας και των επιχειρηματικών πρακτικών μέσω του εργαστηρίου «Blue Lab».

Παράλληλα, ο κ. Μώραλης επεσήμανε: «Από το 2014 που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου ο Πειραιάς αναπτύχθηκε στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας. Η Δημοτική Αρχή Πειραιά οφείλει να αποτελεί  μέρος της συζήτησης για τη γαλάζια οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τις βασικές αρμοδιότητές μας, ο Πειραιάς διατηρεί πλέον αυτοδιοικητική στρατηγική για τη ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα και ήδη έχουμε βραβευτεί για αυτό στην Ευρώπη. Η συνεργασία του Δήμου Πειραιά με τη Διεθνή Ναυτική και Βιομηχανική Ένωση είναι παραγωγική και επιθυμία μας είναι η περαιτέρω ενίσχυσή της».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης  Δηµήτρης Καρύδης, ο οποίος σε δήλωσή του υπογράμμισε: «Θέλουμε να είναι δυνατές οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στον δήμο, ώστε να δίνουν προστιθέμενη αξία στον Πειραιά. Εμείς πάντα θα είμαστε στο πλευρό τους για όποια δράση αναπτύσσεται. Είναι κοινός τόπος και κοινός σκοπός να κάνουμε τον Πειραιά πιο δυνατό και οικονομικά πιο ισχυρό, ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».  

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ