Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον δημοσιογράφο Θεόδωρο Ανδρεάδη-Συγγελάκη κατά την άφιξή του στην Υπουργική Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων (Ρώμη, 05.02.2024)

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2024

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, παίρνετε μέρος στη συνάντηση για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική τους. Ποια είναι η θέση της χώρας μας για το σημαντικό αυτό θέμα;

Γ.ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: Σήμερα, στη Ρώμη, οι φίλοι των Δυτικών Βαλκανίων θα βρεθούμε με τους εταίρους μας από τα Δυτικά Βαλκάνια για να συζητήσουμε την πορεία αυτών προς την ευρωπαϊκή οικογένεια. Μία πορεία, η οποία ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το 2003 και συνεχίζεται. Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις επισπεύδουσες χώρες, έτσι ώστε τα Δυτικά  Βαλκάνια να μπορέσουν να έχουν έναν καλύτερο προσανατολισμό, με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο, με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές και στο κράτος δικαίου.

Η Ελλάδα θα στέκεται πάντοτε αρωγός των Δυτικών Βαλκανίων για την πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ιδιαίτερα σε μία εποχή που οι προκλήσεις είναι πολλαπλές.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ